Hoppa direkt till innehållet
Till startsidan

Arbetet med simhallen flyter på

Arbetet med renoveringen av simhallen och den nya tillbyggda delen med aktivitetspool pågår för fullt. Idag ligger renoveringen och nybygget ett par månader före i tid. Det beror på att den fukt som misstänktes skulle finnas i den gamla delen inte var så omfattande som befarats.

Jenny Jonasson, badmästare och Linda Lörincz, badchef och tillförordnad fritidschef i Älmhults kommun, framför det som kommer att bli aktivitetsbassängen.

Jenny Jonasson, badmästare och Linda Lörincz, badchef och tillförordnad fritidschef i Älmhults kommun, framför det som kommer att bli aktivitetsbassängen. I bakgrunden (till vänster) syns bubbelpool och panoramafönster ut mot stora poolen.

– Omklädningsrummen börjar ta form, bubbelpool och reningsverk är på plats. De nya ytskikten med vita väggar, ljus träpanel, kakel och klinker i lugna färger är på väg upp. En ny cafeteria håller på att byggas, där det går att handla både från skolans lokaler och från cafédelen i simhallen, säger Linda Lörincz, badchef och tillföreträdande fritidschef i Älmhults kommun.

– 25 meters-poolen med nya rostfria väggar och botten håller på att ta form. Några trampoliner blir det däremot inte i den renoverade bassängen då redan den gamla bassängen hade ett för litet djup och vi hade dispens, säger Jenny Jonasson, badmästare i Älmhults kommun och förklarar:

– Den nya bassängen är något grundare, eftersom den rostfria botten byggs ovanpå den gamla delen. Nytt är däremot babydel med ett litet vatten- och klätterland och går man upp för trappan i stora hallen kommer man upp till cafédelen och vidare ut till den nya aktivitetsbassängen och bubbelpoolen.

– Simhallen bli klar för slutbesiktning den 30 mars 2020 och vi räknar med att under april kunna öppna simhallen för Älmhults simklubb, kommunens simskola och kommunens sommarsimskola. Vår och sommar blir en testperiod för att finjustera tekniken, bland annat de sex nya reningsverken, då belastningen inte blir så hög när bara simklubb och simskolor är i bassängen. Samtidigt är det bra att simskolorna kommer igång igen. Vi räknar med att ha en officiell invigning för allmänheten under augusti, 2020, berättar Jenny.

Senare i höst kommer Linda och Jenny att kontakta berörda personer i simklubbar och skolor med mer information om när bassängen kan börja användas och planer kring simskolan.

Nyhet
Publicerad:
Till toppen