Hoppa direkt till innehållet
Till startsidan

Arbetet med att ta ner döda almar kring torget fortsätter

Från 1 juli kommer vi att delvis stänga av gator och parkeringar runt Stortorget för att vi på ett säkert sätt ska kunna ta ner de döda almarna. För att få plats för hanteringen av ris stänger vi också parkeringen på torget. Parkeringen öppnas så fort det är möjligt.

Döda almar på Stortorget i Älmhult

- Vi uppmanar till försiktighet och uppmärksamhet om ni vistas i området. Vi vet att många tycker det är spännande att titta på men ta hänsyn till maskiner och personal som arbetar där och respektera avstängningarna. De är gjorda för allas säkerhet, säger Ingela Thulander, parkförvaltare i Älmhults kommun; och fortsätter att berätta:

- Sjuka och döda almar förekommer i hela kommunen. De har drabbats av almsjukan, en svampsjukdom som sprids av almsplintborren och förloppet är snabbt och nästan omöjligt att stoppa. Vi har fått dispens från Länsstyrelsen för nedtagning av alléträd och vi har även ett återplanteringsförslag med inhemska trädarter som inte är lika känsliga för angrepp.

Har du frågor kontakta:
Ingela Thulander ingela.thulander@almhult.se

*För att träd ska räknas som en allé ska allén bestå av minst fem övervägande vuxna träd levande eller döda planterade i en enkel eller dubbel rad. Om du vill läsa mer finns informationen på naturvårdsverkets hemsida www.naturvardsverket.se Länk till annan webbplats. .

Nyhet
Publicerad:
Till toppen