Älmhults kommun går för rent vatten

Fredagen den 30 maj 2014 kl. 11.00–16.00 deltar Älmhults kommun i ”Vi går för rent vatten” som är en del av ett projekt med samma namn. Under fredagen är alla välkomna att gå en tipspromenad för att bidra till projektet som vill öka tillgången till rent vatten i utsatta länder.

Tipspromenaden kommer att ha start och mål både på Stortorget och på Älmhults handelsplats, så att det är möjligt att promenera från båda håll. Längs tipspromenaden kommer föreningar och organisationer i Älmhult att ha stationer med information och aktiviteter.

Från Älmhults kommun deltar vatten- och avloppsavdelningen och räddningstjänsten.
Vatten- och avloppsavdelningen kommer att stå vid korsningen Baldersgatan/Östra Esplanaden och berätta om sin verksamhet samt dela ut vatten till förbipasserande. Räddningstjänsten kommer att befinna sig på Älmhults handelsplats, med reservation för eventuell utryckning, för att visa sina fordon och informera allmänt om brandskydd.

Startavgiften för tipspromenaden är 20 kr för vuxna, medan barn går gratis. Hälften av de insamlade pengarna från dagen går till projektet ”Vi går för rent vatten” och hälften till deltagande föreningar. 

Nyhet
Publicerad: