Hoppa direkt till innehållet
Till startsidan

Älmhultsfestivalen 2018: De tre första artisterna till fredagen är klara – Hanna Ferm, Liamoo och Anis Don Demina

Anis Don Demina, Liamoo och Hanna Ferm är klara för Älmhultsfestivalen

I år kommer Älmhults årliga festival att hållas i Älmhults centrum, fredagen och lördagen den 1–2 juni. Fredagskvällen kommer att gå i de nya stjärnornas tecken och blir ungdomarnas kväll. Lördagskvällen kommer att gå i nostalgins tecken. De tre första artisterna: Hanna Ferm, Liamoo och Anis Don Demnia är nu bokade inför fredagens fest på torget och ytterligare ett par är på gång.

Per Faeltenborg, rutinerad festivalprojektledare känner sig mer än nöjd med årets artister:
Tre nya lysande stjärnor som kompletterar varandra i stil, utryck och sång. Alla färska och på väg att erövra musikvärlden. Jag har några krokar ute till, så fler artister ska tillkomma till både fredag och lördag.

Fredagskvällen blir ungdomarnas kväll

– 17-åriga Hanna Ferm kom på en andraplats i Idol 2017. Liamoo, vinnare av Idol 2016, var med i årets melodifestival med låten ”Last Breath” och Anis Don Demina är en av Sveriges största YouTuber, berättar Per.

Lördagens program håller på att ta form

Under festivalen blir det även modevisning, talangjakt, barnföreställningar, körer och massor av musik.
Lördagskvällen på torgscenen kommer gå i nostalgins tecken. Mer än så säger vi inte nu, säger Per.

Under båda dagarna kommer det att finnas Hassans tivoli, Cirkus Fenix, matknallar, bakluckeloppis, extraöppet i butiker och restauranger, hantverk, handbollsuppvisning, cricket och flera föreningsaktiviteter runt torget och utmed Esplanaden.

Helen Karlsson, kommunens kulturstrateg:

- Jag är mycket nöjd med upplägget av artister. Fredagen blir framförallt ungdomarnas kväll och under lördagen kommer det gå i nostalgins tecken. Det blir ett program där det finns något för alla åldrar, menar Helen Karlsson.

Fakta om artisterna:

Hanna Ferm

Med en promilles marginal missade Hanna Ferm vinsten i finalen av Idol 2017. 17-åriga Hanna Ferm från Pixbo hamnade till slut på en hedersam andraplats. Med tolkningar av Crazy med Gnarls Barkley, Stronger av Kelly Clarkson, Duetten " Love me harder" av Ariana Grande tillsammans med Liamoo, gjorde henne till juryns favorit under hela säsongen. Nu erövrar hon listorna med egna låten ”Never mine”

Liamoo

Liamoo slog igenom 2016 som vinnaren av Idol. Succén har sedan dess fortsatt med Liams vinnarlåt "Playing With Fire” med flera. I årets melodifestival gick han till final med låten ”Last Breath” och kom till slut sexa. Med ett gäng nya låtar ger han sig nu ut på turné i sommar.

Anis Don Demina

Anis Don Demina är en DJ/Producent samt en av Sveriges största YouTuber, med totalt över 125 000 följare. Hans megahit ”On My Mind” har på kort tid fått nära 4 miljoner lyssningar på Spotify. Under början av 2018 öppnade Anis för succéduon Marcus & Martinus under deras utsålda konserter i norden. Nu kommer han till Älmhult!

Nyhet
Publicerad:
Till toppen