Hoppa direkt till innehållet
Till startsidan

Älmhults egen uppesittarkväll 2020

För första gången genomförde Älmhults kommun en direktsänd uppesittarkväll som gick att njuta av hemma i soffan. En fullspäckad kväll med såväl lokala gäster som nationell stjärnglans.


Programledare Jessica Persson med hjälp från Lars Magnusson och Kent Wisti höll igång kvällen från klockan sju och två timmar framåt. Det bjöds på musik, massor av rim och intressanta inslag från vår kommun. På plats var DOTTER som framförde flera låtar och tittarna kunde även få en exklusiv intervju med familjen Young/Glans som skapat och skådespelat i årets julkalender Mirakel på SVT.

Tittarna har skickat in bilder på sina juldekorationer, gissat mängd skumtomtar i burk och önskat rim till julklappar. 67 skumtomtar var rätta svaret i skumtomtetävlingen och fem vinnare vann presentkort från Handelsplats Älmhult.

Lokalt och genuint med Hemma-känsla

Kommunens fantastiska formgivare och konsthantverkare var delaktiga i att inreda ”Julsoffan” med lokala design- och hantverksprodukter. Med oss under kvällen var designer, inredare och hållbarhetscoach Jeanette Guttenberg och gav tips kring miljövänlig och fantasirik julklappsinslagning.

Ett nytt koncept för att skapa julstämning under pandemin

Julen 2020 blir annorlunda. Med ”Julsoffan” ville vi att julstämningen skulle, på ett säkert sätt, nå ut till så många som möjligt i Älmhults kommun. Tillsammans med Live fick vi möjlighet att göra en lokal livesändning med hög kvalité. Det var första gången vi testade det digitala konceptet.

Recept

Karamelliserade hasselnötter med rökt paprika


4 dl hasselnötter
0,5 dl lönnsirap
0,5 msk flingsalt
1 msk smoked paprika
1 krm cayennepeppar

Gör så här
Sätt ugnen på 225 grader. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt.
Häll på alla ingredienser och blanda med rena händer så hasselnötterna täcks av ingredienserna.
Sprid ut på plåten och rosta i 5-7 minuter. Låt svalna och servera.

 

Dumlefyllda pepparkakor

Julens lättaste och kanske också godaste småkakor! Allt du behöver är pepparkaksdeg och dumlekolor. Resultatet blir en kryddig, mjukseg kaka med seg kolafyllning. Man kan baka in dumlen helt i degen eller göra små grottor. Båda blir lika goda!
10 stora kakor el 20 småkakor
300 g pepparkaksdeg
10 dumlekolor

Gör så här:
Sätt ugnen på 175° vanlig ugnsvärme.
Baka in en hel dumlekola i 30 g deg om du vill göra stora kakor. Dela dumlekolor på mitten om du vill göra små kakor och ta hälften så mycket deg, 15 g. Om du vill göra små pepparkaksgrottor så rullar du små bollar av 15 g deg och trycker ner 0,5 dumlekola i mitten.

Grädda små kakor i ca 6 min och stora i ca 8 min, el tills de har lite färg i kanterna. Låt svalna på plåten el på galler.

Nyhet
Publicerad:
Till toppen