Hoppa direkt till innehållet
Till startsidan

Älmhult på plats 100 i Svenskt Näringslivs ranking över lokalt företagsklimat

I Svenskt Näringslivs ranking över det lokala företagsklimatet i Sveriges kommuner hamnade Älmhults kommun på plats 100 av 290. Vilket är en förändring på tre placeringar från förgående års plats 97.

Undersökningen visar att Älmhults kommun tappar placering i många av enkätfrågorna men ökar i det sammanfattande omdömet där företagare får ge ett samlat betyg på hur de upplever att det är att driva företag i kommunen.

– När jag talar med företag i kommunen känner jag igen mig mer i det sammanfattande omdömet. Jag tar med undersökningen till kommande företagsbesök och möten med näringslivet. Det blir ett bra underlag för att fortsätta våra samtal, säger Tin Josefsdotter, centrum- och näringslivsutvecklare i Älmhults kommun.

Störst förändring är det inom skolans attityd till företagande som har förändrats med 145 placeringar, samt kommunpolitikernas attityder till företagande som förändrats med 61 placeringar. Något som kommer att diskuteras vid olika tillfällen under hösten när näringsidkare, tjänstemän och politiker träffas för att diskutera hur kommunen kan stödja och ge förutsättningar för företagande.

– Jag tycker plats 100 av 290 är acceptabelt, men jag är inte helt nöjd och hade hoppats på en förbättring jämfört med föregående år. Nu ska vi gå igenom undersökningen och analysera vad vi kan göra bättre. Vi arbetar hela tiden med hur vi kan utveckla vårt samarbete med kommunens näringsliv, säger Roland Eiman, kommunchef.

Älmhults kommuns ranking senaste fem åren:

2018: plats 100
2017: plats 97
2016: plats 137
2015: plats 133
2014: plats 125

Kontaktperson:
Roland Eiman, Älmhults kommun, Tfn: 0476–55 070

Nyhet
Publicerad:
Till toppen