Hoppa direkt till innehållet
Till startsidan

Ung Företagsamhet

Ung Företagsamhet är en organisation med syftet att tillsammans med skolan införa entreprenörskap och ett engagerat näringsliv i utbildningssystemet.

Vi skapar entreprenörer

Vi vill ge unga en tro på sina egna entreprenöriella egenskaper inom två olika viktiga områden – Företagsamhet och Företagande.

Vi gör det genom att kombinera teori och praktik på ett inspirerande och roligt sätt och allt sker i samarbete med skolan. Ung Företagsamhet är den naturliga bryggan mellan skola och näringsliv.

Om Ung Företagsamhet

Ung Företagsamhet är en ideell utbildningsorganisation som utbildar i entreprenörskap. I skolor över hela Sverige får elever på grundskolan och gymnasiet möjlighet att utveckla sin kreativitet, företagsamhet och sitt entreprenörskap. Ung Företagsamhet finns i hela landet och är medlem i det internationella nätverket Junior Achievement Worldwide. Verksamheten ger konkreta resultat i form av fler företagare och fler företagsamma medarbetare.

Forskning visar att de elever som driver UF-företag under sin skolgång, får högre lön, har lägre arbetslöshet, är i större utsträckning benägna att starta eget och deras företag tenderar att ha fler anställda. Erfarenheterna från ett UF-år gör med andra ord skillnad, både för individen och för samhället.

Läs mer om Ung Företagsamhet här Länk till annan webbplats.

Till toppen