Hoppa direkt till innehållet
Till startsidan

Inspirerande Näringslivsmorgon på agendan

Den 5 maj var det dags för digital Näringslivsmorgon med ett 40-tal företagare från olika delar av vårt näringsliv. På agendan stod bland annat företagens utmaningar och möjligheter i coronatider, nya servicetjänster och digitala trender.

Maria Kristiansson, näringslivsutvecklare i Älmhults kommun, på Live! i Älmhult.

Johan Wirell på Live! evenemangsarena inledde och visade nya digitala möjligheter för företagen.

Frida Boklund, regionchef på Företagarna Kronoberg, berättade om de största utmaningarna för företagen i coronatider och visade bland annat hur stödpaketen tagits emot.

- Vårt lokala näringsliv är viktigt för oss alla i kommunen och vi behöver nu hjälpas åt och samverka på bästa sätt för att bli ännu mer attraktiva. På dessa möten får vi möjlighet att tillsammans utbyta erfarenheter och få ny inspiration, information och kunskap, säger Maria Kristiansson, näringslivsutvecklare i Älmhults kommun.

Nya servicemöjligheter

Under morgonmötet fick vi också ta del av nya servicetjänster som presenterades av kommunens servicechef Stina Ramberg Fälth.

- Det är viktigt att vi utvecklar servicen till våra företagare. Det ska vara enkelt att komma i kontakt med kommunen, lösa ärenden hos oss och få svar på frågor. Vi har nyligen påbörjat ett arbete med vår företagslots, en kostnadsfri service som förenklar och samordnar företagens kontakter med kommunen, säger Stina.

Arrangör: Älmhults kommun och denna gång i samarbete med Företagarna och Live! evenemangsarena i Älmhult.

Nästa Näringslivsmorgon

Den 9 juni är det dags för nästa Näringslivsmorgon - var med då så får du veta mer om vad som är på gång i vår kommun!

Nyhet
Publicerad:
Till toppen