Hoppa direkt till innehållet
Till startsidan

Fortsatta åtgärder för att stötta det lokala näringslivet

Många företag i kommunen har drabbats ekonomiskt under coronapandemin och det är fortsatt ett tufft läge. Älmhults kommun förlänger därför flera av åtgärderna som satts in för att underlätta för näringslivet.

- Det är många företagare som kämpar hårt för att få sin verksamhet att fungera trots pandemin.  Det är därför viktigt att kommunen bidrar på de sätt vi kan för att underlätta för dessa företag, säger Elizabeth Peltola (C) kommunstyrelsens ordförande.

Några av de åtgärder som satts in:

  • Vi ger möjlighet att bedriva försäljning på en större yta utanför butik. Den butik som vill ha försäljning utanför sin butik betalar heller ingen avgift till Älmhults kommun under 2021.
  • Caféer och restauranger betalar fortsatt ingen avgift till Älmhults kommun för markupplåtelse för uteserveringarna under säsongen 2021. Säsongen förlängs också i år för uteserveringar.
  • Älmhults kommun påskyndar vid behov betaltiden till kommunens leverantörer för att på så sätt ytterligare bidra till att stärka företagens likviditet. Det finns också möjlighet som företagare att få anstånd med vissa fakturor från kommunen.

Mer information om ytterligare åtgärder och mer om vad som gäller för respektive åtgärd finns på vår webbsida:

Information om coronaviruset till dig som är företagare Länk till annan webbplats.

Nyhet
Publicerad:
Till toppen