Hoppa direkt till innehållet
Till startsidan

De vann priser på årets företagargala!

Under torsdagskvällen gick årets företagargala av stapeln. Älmhults kommun delade ut priset för ”Årets eldsjäl” till Anders Martinsson, för hans brinnande engagemang i motorsporten och för att han skapat en mötesplats för rallyentusiaster i kommunen. Här är vinnarna i olika kategorier!

Årets eldsjäl delas ut av Älmhults kommun

”Med farten i blodet har Årets eldsjäl satt (däck)avtryck i kommunen som en sann entreprenör både i sitt företag och på sin fritid. Van att sitta i förarsätet och med förmåga att styra rätt i kurvorna har han satt Älmhult på kartan på många sätt.

Under många år har Årets eldsjäl engagerat sig i motorsporten och har nu skapat en mötesplats för rallyentusiaster i vår kommun. Med envishet och uthållighet har Anders Martinsson visat att ingenting är omöjligt!.”

Priset går till Anders Martinsson.

Utvecklingspriset delas ut av Växande Älmhult

”Årets utvecklingspris tilldelas ett innovativt och kundorienterat företag. Företaget har haft en kraftig organisk tillväxt sedan starten 1993, detta genom småländsk klurighet och sunt förnuft. Företaget kompletterar sin legotillverkning med egna produkter inom skilda områden, såsom offentlig miljö och skogsnäringen Under 2018 har man också förvärvat ett annat Älmhultsföretag inom samma bransch. I den nya konstellationen beräknas företaget omsätta minst 200 miljoner med närmare 150 anställda. Företaget kommer bidra till fortsatt positiv utveckling av kommunens arbetsmarknad.”

Årets utvecklingspris går till Hans Johansson, Alfings.

Årets nyföretagare delas ut av Nyföretagarcentrum

”Årets pristagare har visat att helheten är större än summan av delarna. Med stor känsla för kundens drömmar och behov erbjuder dessa entreprenörer helhetslösningar - en one stop shop- för allt som rör hus och trädgård. Med passion som drivkraft och med hållbarhet, design och funktionalitet i fokus ligger framtiden för dem”.

Priset går till Eva Uppsäll och Donn Yhya Dannan, Greenery Studio Arkitekt och Trädgård AB.

Årets företagare delas ut av Företagarna

”Årets Företagare har sedan 1960-talet, under flera generationer, utvecklat och förfinat sin produkt. Genom hög kvalitet, utsökt hantverk, och goda kontakter, säljer man i dag sin produkt till livsmedels- och läkemedelsindustrin i hela världen.”

Priset går till Stefan Moberg på Hema Rostfritt AB.

Landsbygdspriset delas ut av Landsbygdens riksförbund

”Ett genuint familjeföretag som i en mycket tuff bransch tack vare ett flitigt, nytänkande och outtröttligt engagemang öppnat upp för fler utvecklingsmöjligheter på gården. Inte minst sin satsning på vidareförädling av egenproducerat kött som skapat sitt eget varumärke. Med ett helhetsgrepp och en strävan efter långsiktighet är de goda ambassadörer för landsbygdens företag.”

Priset går till Martin och Johanna på Arnanäs gård.

Årets butikssäljare delas ut av Handelsplats Älmhult

”Med sitt leende på läpparna sprider hon glädje bland både kunder och kollegor. Genom stor entusiasm och kunnande har hon varit drivande i utvecklandet av sitt sortiment och utbud, där kunden alltid sätts i fokus, i både stort och smått. Hon ser kunden och har förmågan, med sin utstrålning, att göra varje besökares dag. En stjärna som lyser på Coop helt enkelt!”

Årets butikssäljare är Elinor Beijer, Coop.

Nyhet
Publicerad:
Till toppen