Hoppa direkt till innehållet
Till startsidan

Älmhults kommun stärker näringslivsarbetet

Älmhults kommun växer och näringslivet fortsätter att utvecklas i stadig takt. Kommunen förändrar nu organisationen både när det gäller näringslivsfrågor och centrumutveckling.

-Vi ser framsteg i kommunens näringslivsarbete och för att jobba mot den höga nivå som vi vill ha i kommunen, anställer vi nu en näringslivsutvecklare på 100 procent, säger Roland Eiman, kommunchef.

Samtidigt kommer Tin Josefsdotter som i dag arbetar med både centrumutveckling och näringslivsfrågor kommer framöver arbeta renodlat med centrumutveckling, en tjänst på 50 procent.

- Jag är glad över att i min roll kunna fokusera helhjärtat på arbetet med ett levande centrum. Detta arbete sker i nära samarbete md IKEA, Handelsplats Älmhult och Älmhults fastighetsägare. Målet är att skapa en attraktiv mötesplats och arbeta för att Älmhult ska utses till ”Årets Stadskärna”, säger Tin Josefsdotter.

Per Fältenborg, handelsledare Handelsplats Älmhult är positiv:
- Näringslivsfrågor och centrumutveckling är viktiga frågor i Älmhult och det är glädjande att detta prioriteras i kommunen.

Tjänsten som näringslivsutvecklare kommer att utannonseras inom kort och uppdraget innebär att utveckla kommunens företagsklimat tillsammans med näringslivet, kommunorganisationen och andra näringslivsorganisationer.

- Förändringen innebär att vi kan fortsätta hålla i utvecklingsarbetet både när det gäller näringslivsfrågor och centrumutveckling, vilket är viktiga satsningar för Älmhult, avslutar Roland Eiman.

Om näringslivet

Sammanlagt finns cirka 560 registrerade aktiebolag och 1 800 företagare i kommunen. I kommunen finns allt från tung och traditionell tillverknings-industri till företag inom de kreativa näringarna och moderna service- och tjänsteföretag. IKEA är förstås loket i kommunens företagande med drygt 5000 anställda.

Nyhet
Publicerad:
Till toppen