Hoppa direkt till innehållet
Till startsidan

Välkommen på föreläsning om solceller

Har du också funderat på egna solceller eller möjligen solvärme? Är du nyfiken, men känner att du vet alldeles för lite? Torsdagen den 14 mars får du möjlighet att lära dig hur du på ett enkelt och lönsamt sätt kan nyttja ditt tak till att producera både el och värme.

Att installera solceller på en villa är idag enkelt och lönsamt. Både teknik och regler har utvecklats, vilket gör att riskerna är små och procedurerna enkla. Solceller har rasat kraftigt i pris och är en långsiktigt god investering! Det finns dessutom flera olika bidrag att söka och andra stöd att tillgå. Lars Andrén berättar hur du kan omvandla solenergin på ditt tak till el och värme och vad du behöver tänka på. Lars Andrén är författare, mångårig ordförande i Svensk Solenergi och deltar sedan många år i Vi i Villas expertpanel.

Exempel på innehåll:

  • Vilka olika solenergitekniker finns det? När väljer jag solfångare för värme och när väljer jag solceller för elproduktion?
  • Hur ser ekonomin ut? Kostnader, bidrag och lönsamhetsberäkningar.
  • Aktuella regler och stöd för mikroproduktion av el.

Tid: Torsdagen den 14 mars, klockan 8.15–9.30.
Frukost serveras från kl. 7.45.

Plats: Kommunhuset Älmhult, Linnésalen

Föreläsningen är kostnadsfri men föranmälan krävs. Anmälan görs till energi- och klimatrådgivare: cecilia.axelsson@almhult.se senast 7 mars.

Har du frågor eller vill veta mer kontakta cecilia.axelsson@almhult.se, telefon 0476-550 75.


Nyhet
Publicerad:
Till toppen