Hoppa direkt till innehållet
Till startsidan

MAT2021 blir en MAT-vecka
11-19 september 2021

I över ett decennium har evenemanget MAT varit en nationell mötesplats för en närproducerad, småskalig och hållbar måltid. MAT har årligen arrangerats andra helgen i september – men i år blir MAT en hel vecka! Mellan den 11 och 19 september 2021 planeras det för seminarier, tävlingar och andra aktiviteter kopplat till mat i Växjö och runtom i Kronobergs län.

MAT-veckan avslutas den 18–19 september med en repris på fjolårets lyckade MAT-runda.

Pandemin påverkar planeringen av årets evenemang på flera sätt. Ett nytt inslag blir att aktiviteter fördelas under fler dagar och på fler platser.

– Det är ett väl genomarbetat evenemang med ett unikt koncept som vi bygger vidare på. Många idéer har växt fram under åren och nu finns det möjlighet för oss att kunna spinna vidare och utveckla evenemanget, säger Karin Malm, huvudprojektledare för MAT2021.

Succén MAT-rundan fortsätter

I år planeras MAT-rundan att komma tillbaka helgen den 18–19 september 2021.

– Vi tror att efterfrågan på lokala produkter och upplevelser är större än någonsin och förra året visade på att det verkligen finns ett stort intresse för lokalt mathantverk och lokala råvaror. Därför känns det så roligt att MAT-rundan planeras även i år, säger Rebecka Wikström, projektledare för MAT-rundan.

Om du är mathantverkare och vill vara utställare i årets MAT-runda, håll utkik i MAT:s kanaler. Den 25 mars öppnas anmälan på matsmaland.se Länk till annan webbplats.

Hållpunkter

11 september 2021
Aktiviteter i Konserthusparken samt seminarier för allmänheten

14 september 2021
Seminarier för branschfolk i Växjö Konserthus

18-19 september 2021
MAT-rundan i Kronobergs län

Nyhet
Publicerad:
Till toppen