Hoppa direkt till innehållet
Till startsidan

Inspirerande företagarfrukost på Café Linnea i Häradsbäck

Första fredagen i november var det dags för årets sista företagarfrukost. Denna gång i Häradsbäck på nya Café Linnea.

Elizabeth Peltola, nytt kommunalråd sedan den 1 november, inledde med att berätta om det nya politiska styret och deras fokus på att arbeta för ett ännu bättre företagsklimat. Därefter berättade kommunchef Roland Eiman om vad som är på gång i kommunen.

- Älmhults kommun finns på kartan! Företag kommer till oss och vill investera i bostäder och verksamheter. Vår stora utmaning nu är att få dem att även satsa utanför tätorten och här kommer vi arbeta för att skapa bra förutsättningar i hela kommunen, berättade Roland Eiman.

Häradsbäck – i mitten av södra Sverige

Frukostmötet ägde rum på nya Café Linnea som drivs av Härlunda intresseförening. Från Härlunda intresseförening berättade ordförande och eldsjälen Mette Adolfsson bland annat om hur de inspirerade andra orter att satsa på fiber som, enligt henne, skapar enorma möjligheter. Mette berättade även om deras kommande planer med bland annat aktivitetsplan för barn, paddel, boulebar och vandrarhem.

- Vår resa hit har varit svajig och vi kan inte konkurrera med de större aktörerna men vi kan konkurrera med vår service. Jag ser det inte som att vi ligger utanför Älmhult utan vi ligger i mitten av södra Sverige! Här kommer det att finnas möjligheter att stanna till och se att det finns mycket att göra även utanför de större orterna, berättade Mette.

Lev helt enkelt

- Jag har en grön tråd: välmående. Vi behöver lita mer på vår magkänsla, berättade Jeanette Guttenberg.

Jeanette var nyligen med och gav ut boken ”Lev helt enkelt: och vägen dit” som handlar om hur vi med små ständiga förbättringar kan leva ett mer harmoniskt och hållbart liv. Boken är lokalt producerad i Älmhult och är på gång att spridas i världen med förhoppningen om att få stabilare samhällen.

Bild på Tin Josefsdotter (näringslivsutvecklare), Mette Adolfsson och Jeanette Guttenberg

Tin Josefsdotter (näringslivsutvecklare), Mette Adolfsson och Jeanette Guttenberg

Nyhet
Publicerad: