Hoppa direkt till innehållet

Information om livsmedelskontroll i den rådande situationen med coronavirus

De inspektörer som genomför kontroll har stor förståelse för att situationen just nu kan vara mycket ansträngd för dig.

Några punkter som är bra att känna till för dig med företag i livsmedelsbranschen (och därför får någon form av kontroll) är följande:

  • Den som är sjuk ska aldrig hantera livsmedel utan stanna hemma enligt de allmänna föreskrifter som Folkhälsomyndigheten gått ut med.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
  • Bufféserveringar, lösgodisförsäljning och liknande behöver inte upphöra och kommer inte att kontrolleras särskilt med anledning av corona.
  • Vanliga hygien- och städrutiner räcker utifrån vad vi vet idag.
  • Kunskapsläget om coronaviruset förbättras hela tiden. För uppdaterade råd gå in på länkarna nedan.

Folkhälsomyndigheten: nya regler för restauranger och krogar.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Folkhälsomyndigheten, stanna hemma om du är sjuk.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Brev till företagare i livsmedelsbranschen 2020 03 26PDF (pdf, 40.4 kB)

Nyhet
Publicerad: