Hoppa direkt till innehållet
Till startsidan

Inbjudan till digital kunskapsdag – om möjligheter med livsmedelsstrategierna, nationellt och regionalt.

Vi behöver lyfta livsmedelsfrågorna ytterligare både nationellt och lokalt. Nu har vi jobbat med våra regionala livsmedelsstrategier i Kalmar län sedan 2015 och i Kronoberg sedan 2017 och vi har hunnit med en hel del. Men vi vet att det finns mer att göra, en växande befolkning, förändrat klimat, låg självförsörjningsgrad.

Vi vet också att det finns ett intresse för svensk produktion, ett intresse att få mer kunskap om det vi äter och en vetskap att det produceras mycket bra mat i våra regioner.

2017 kom den nationella strategin och vid årsskiftet 2019 kom handlingsplan nummer 2, med uppdrag som ska bidra till det kommande utvecklingsarbetet till det fjärde största näringsområdet i landet, livsmedel.

Vad kommer livsmedelsstrategierna att bidra med till våra län och hur ser utvecklingen ut runt om i landet, en del av frågorna får vi svar på under dagen av:

  • Lena Eckerdal Rimsten, Näringsdepartementet
  • Eva Sundberg, Jordbruksverket
  • Anna Eldestrand, Tillväxtverket

Du kommer att höra om pågående arbeten utifrån våra regionala livsmedelsstrategier i Kalmar och Kronoberg län, men även få inspiration från Norrbottens livsmedelsstrategi, Hulda Wirsén och Gunnar Jonsson där de bland annat har ett spännande projekt om barn och ungdom. Utrymme för paus kommer att planeras in i programmet.

När

Onsdagen den 3 juni kl. 08.30 – 12.00

Var

Digitalt

För dig

Som är intresserad av mat och livsmedelsfrågor och vill skaffa dig mer kunskap. Företagare, politiker, tjänstemän m.fl. från hela landet.

Anmälan

Senast 28 maj till Medlemsservice: 010-184 40 00, medlemsservice@lrf.se

Sänds via Zoom och du får en länk och lösenord vid anmälan. Begränsat antal.

Dagen är ett samarbete mellan våra regionala livsmedelsstrategier i Kalmar och Kronobergs län.

Nyhet
Publicerad:
Till toppen