Hoppa direkt till innehållet
Till startsidan

Hur kan företag och samhälle växa av en cirkulär ekonomi?

Välkommen till en konferens om hur företag och samhälle växer av och med en cirkulär ekonomi - med särskilt fokus på Kronoberg och Kalmar län. Konferensen riktar sig till dig som är verksam inom näringslivet eller offentlig verksamhet med intresse av cirkulär ekonomi och hållbarhet.

Dagen

Åsa Domeij, Ordförande för Delegationen för cirkulär ekonomi.

Åsa talar om Sveriges förutsättningar att ställa om till cirkulär ekonomi, hur den nationella delegationen arbetar för att det ska bli verklighet och hur hon ser på näringslivets såväl som den lokala och regionala aktörers roll i omställningen.

Glenn Mattsing, biolog, äventyrare och entreprenör inom cirkulära affärer.

Glenn berättar om historien och drivkrafterna bakom projektet Print the Future samt Sculptur - världens första möbelföretag med 3D-tillverkning där alla produkter är gjorda av återvunnet material och är helt återvinningsbara.

Praktiska exempel:

Lokala företag och verksamheter visar hur de arbetar cirkulärt där innovation och nya affärs- och verksamhetsmodeller leder till hållbarhet, lönsamhet och konkurrenskraft.

Cirkulära Kronoberg och Kalmar län

- som anordnar dagens konferens berättar om genomförda insatser hittills och öppnar upp för tips och synpunkter till kommande arbete för att stötta näringsliv och offentliga aktörer i omställningen till cirkulär ekonomi.

Panelsamtal – Hur gör vi för att växa av och med en cirkulär ekonomi?

Nationella, regionala och lokala perspektiv möts med företrädare för delegationen för cirkulär ekonomi, region, kommun och företag.

Dagen anordnas av projektet Cirkulär ekonomi i Kronoberg och Kalmar län (CRKKL) och är kostnadsfri. Vi bjuder på fika och lunch.

Antalet platser är begränsade! Sista anmälningsdag är den 23 januari. Vi återkommer med lokal. Välkommen!

Anmäl dig och läs mer här Länk till annan webbplats.

Nyhet
Publicerad:
Till toppen