Hoppa direkt till innehållet
Till startsidan

E-faktor

-Där studenters innovationsförmåga möter näringslivets behov

Vad är E-Faktor?

E-faktor är en mötesplats som kopplar samman studenter med företag i Kronobergs län. Företag får chansen att arbeta med projekt, idéer och/eller uppdrag som ännu inte blivit verklighet av en och annan anledning. Genom E-faktor ges företag möjlighet att, med hjälp av studenter från Linnéuniversitetet, driva och utveckla dessa.

Vad ska ert företag göra för att vara med i E-faktor?

För att vara en del av E-faktor tar ni kontakt med Drivhuset som arrangerar E-faktor. Ni bestämmer själva när, var och hur ert projekt ska se ut. Projekten utformas alltså helt efter ert företags behov. Om ni behöver hjälp att formulera uppdraget så kan ni få hjälp av Drivhuset helt kostnadsfritt. Projekten lämnas till Drivhuset hösten 2017 och studenterna kommer att ansöka genom en audition i mars 2018.

Vilka fördelar ger E-faktor ert företag?

E-faktor är perfekt för företag som vill knyta kontakt med framtidens arbetskraft och samtidigt utveckla sin verksamhet här och nu!

Vad ska ni tänka på när ni lämnar projektuppdrag?

-Ert projekt kommer att marknadsföras på Drivhusets hemsida. Ni bör beskriva projektets mål tydligt så att studenterna vet vad ni efterfrågar.

-Projektet ska vara genomförbart under projektperioden (som ni själva väljer längd på)

Projektet får gärna vara entreprenöriellt och stimulera nya tankesätt.

Hur funkar urvalet?

Audition äger rum i mars 2018 i IKEA-salen på Linnéuniversitetet i Växjö. En representant från ert företag ska då finnas på plats för att agera jury och välja ut vilken/vilka studenter som just ert företag önskar anställa för ert projekt. Ni anställer minst en student per uppdrag. Ni väljer själva, utifrån ert företags behov, hur anställningen av studenten ska se ut.

Vad kostar E-faktor ert företag?

Lön till studenten under projekttiden. Själva E-faktor i kostnadsfritt!

Frågor?

Kontakta Emma Johansson, 0470-70 80 40, emma.johansson@drivhuset.se,


 

E-faktor logga
Nyhet
Publicerad:
Till toppen