Hoppa direkt till innehållet
Till startsidan

Digitalt företagsbesök hos företaget En Skaplig Butik i Älmhult

Vi träffade Niklas Freidwall som äger och driver En skaplig butik tillsammans med sin fru Josefina. Båda är kulturentreprenörer och brinner för hantverk, kreativitet och konstnärskap. Butiken har de haft i cirka 1,5 år och här finns också andra företag som hyr in sig.

Tack vara Coronapandemin har försäljningen ökat och det är nya kunder som nu haft tid att återuppta ett hantverksintresse.

Niklas försöker utveckla verksamheten genom att hitta nya samarbeten med andra företag, olika nätverk, studieförbund och lokala konstnärer. Han vill också nå ut till fler manliga hantverkare.

Målsättningen är att skapa i olika former och kunna leva på sin kreativitet.

- Det behövs lokaler och mötesplatser för vuxna och ser man att kultur finns, så kommer människor och skapar tillsammans säger Niklas. Vi behöver bli bättre på att samverka och visa upp vår kultur och vilka fina miljöer det finns här i vår kommun avslutar Niklas vid vårt besök.

Vi tackar för ett intressant och kreativt möte med många bra förslag som vi tar med i vårt fortsatta förbättringsarbete, säger Maria Kristiansson, näringslivsutvecklare.

Med vid besöket var Elizabeth Peltola, (C) kommunstyrelsens ordförande, Sonja Emilsson, (M) vice ordf. kommunstyrelsen och Eva-Marie Ballovarre, (S) oppositionsråd.

Nyhet
Publicerad:
Till toppen