Hoppa direkt till innehållet
Till startsidan

Inbjudan till workshop - Google ekosystem för besöksnäringsföretag

Googles produktetikoner

Under hösten 2019 erbjuder Älmhults kommun en halvdagsutbildning för besöksnäringen i Älmhults kommun om “Google´s ekosystem” och de tjänster som Google kan erbjuda dig som besöksnäringsföretag för att maximera och effektivisera din verksamhet i digitala kanaler.

Utbildningen hålls av projektet Digitala Lyftet

Mathias Billmark från IT-plattform Småland & Öland arbetar på regional nivå med digitalisering, IT-system och marknadsföringsfrågor inom besöksnäringen (bland annat varumärket Småland och Öland).

IT-plattform Småland & Öland arbetar sedan 2014 med gemensamma IT-system för besöksnäringen som idag innefattar 20 kommuner, Kalmar och Kronobergs län.

Under 2019 påbörjas ett långsiktigt arbete med att öka den digitala förmågan hos besöksnäringsföretag. Digitala Lyftet är ett projekt finansierat av Tillväxtverket (ERUF) och planerar olika insatser för digitalisering fram till hösten 2022.

Google it!

Google is your best friend! - 90 procent av all söktrafik på internet startar idag på Google, vilket betyder att Google är en överlägsen sökmotor. Googles existens har till och med blivit så reflexmässig att verbet ”att googla” har blivit synonymt med att söka. Behöver vi nämna att Google Sök är den mest besökta webbplatsen av alla på hela internet?

Hur kan du som besöksnäringsföretag nyttja de gratistjänster som Google kan erbjuda? Har du kontroll över den information som Google visar om ditt företag (till exempel öppettider)?

Tillsammans går vi igenom de tjänster som kan vara till mest nytta för er och ser till att ni praktiskt kommer vidare med att registrera er eller ta kontroll över informationen.

PRAKTISK WORKSHOP, TA KONTROLL ÖVER INFORMATIONEN PÅ GOOGLE:

Google My Business

Att hantera sina företagsuppgifter i Google My Business skapar grundförutsättningen för sökbarhet och att rätt information syns hos besökaren
som söker information på nätet.

Google My Business är ett lättanvänt och kostnadsfritt verktyg som kan användas av företag och organisationer som vill hantera sin onlinenärvaro på Google, bland annat på Google Sök och Google Maps. Genom att verifiera och redigera dina verksamhetsuppgifter kan du hjälpa kunderna att hitta dig och berätta om ditt företag på samma gång. Du kan även läsa och svara på recensioner från dina kunder och lägga upp bilder på dina produkter. Med enkla medel och minimalt med tid kan ni ta kontroll över företagets grundläggande uppgifter såsom webbadress, kontaktuppgifter och aktuella öppettider för säsongen.

FÖR ER SOM HAR EN WEBBPLATS, MEN SOM ÄR OSÄKER PÅ VILKEN STATISTIK MAN BÖR TITTA PÅ:

Google Analytics

Med Google Analytics kan allt mätas. Ja, nästan i alla fall. Google Analytics är ett statistikverktyg som Google tillhandahåller kostnadsfritt för alla internetanvändare med en hemsida, en blogg eller liknande och har ett intresse av att veta mer om trafiken på sin sida. Google Analytics känns i det närmaste oändligt när det kommer till information och spårbarhet. Kort sagt kan man säga att Google Analytics ger en unik möjlighet att mäta sin trafik, se resultat av kampanjer och justera sin sida utefter besökarens intressen och behov. Men för att komma igång behöver man börja enkelt!

Vi tittar på vad man kan börja mäta och sätta upp enkla rapporter som kommer till din e-post varje månad, vecka eller dag.

EU:s regionala utvecklingsfond

Vårt planerade utbildningstillfälle är:

Tisdag 26 november
Kl. 13.30–16.30
Plats: Kommunhuset, Linnésalen

Anmälan

Pris: utbildningstillfället är gratis, men debiteras 300 sek + moms vid avbokning mindre än 3 dagar innan. Lättare fika serveras vid tillfället. Meddela eventuella allergier etc. i samband med din anmälan.

Anmäl dig via formuläret nedan. OBS! Max 20 platser, först till kvarn gäller.

Glöm inte att ta med dig din dator/läsplatta | Välkommen med din anmälan!

Det är inte tillåtet att göra anmälningar längre. Sista anmälningsdag var den 22 november klockan 12.00.
Nyhet
Publicerad: