Hoppa direkt till innehållet
Till startsidan

Ett renare Älmhult: Anmäl dig, din förskola, skola, förening eller arbetsplats till skräpplockardagarna

Nu är det dags att anmäla dig, din förskola, skola, förening eller arbetsplats till skräpplockardagarna våren 2019. Skräpplockardagarna är en årlig nationell manifestation mot nedskräpning som innebär att barn, ungdomar och vuxna plockar skräp i sitt närområde. Anmäl dig senast den 24 mars.

Ett renare Älmhult ökar vår trivsel och trygghet i kommunen samt sparar pengar och miljö. Det är trevligare för alla att vistas på rena gator, torg och parker än där det är skräpigt och smutsigt. En ren miljö är en tryggare och trivsammare miljö för barn, vuxna och djur. Därför är det viktigt att motverka nedskräpning. Var med du också och städa Älmhult!

Varför en aktion mot nedskräpning?

Vi Håller Rent är Sveriges största aktion mot nedskräpning där hundratusentals små hjältar plockar skräp varje vår. Genom lustfyllda aktiviteter och pedagogik lär sig barnen vad nedskräpning innebär för natur, människor och djur. Att redan som liten få lära sig vad nedskräpning leder till gör att man blir mindre benägen att själv skräpa ner i framtiden.

Anmälan

Skolor, förskolor och barn- och ungdomsföreningar anmäler sig till Vi Håller Rent här Länk till annan webbplats. senast 24 mars för att vara säkra på att få materialet i tid. Alla anmälda deltagare får kostnadsfritt Håll Sverige Rent skräpplockarmaterial bestående av sopsäckar, soppåsar och klistermärken.

Föreningar, privatpersoner och arbetsplatser anmäler sig genom att mejla ingela.thulander@almhult.se senast den 24 mars. Vid behov förser även kommunen föreningar och arbetsplatser med kostnadsfritt skräpplockarmaterial. Ange antal skäpplockarpåsar alternativt rullar vid anmälan, se Håll Sverige rent:s utbud här. Länk till annan webbplats.

Hur funkar det?

Deltagare i Älmhult kan komma och hämta ut materialet under vecka 14-15 i receptionen på Kommunhuset. Ni går ut och plockar skräp i naturen när det bäst passar, men helst under vecka 16-18, 15 april – 5 maj.

Bästa skräpplockarkommunen vinner konsert med Electric Banana Band

Den kommun som engagerar flest skräpplockande barn i förhållande till antal barn i kommunen och anordnar den bästa skräpplockaraktiviteten.

Priset är en spelning med glädjespridarna Electric Banana Band och Bröderna Norberg. Lördagen den 7 september uppträder de i den kommun som är bäst i Sverige på skräpplockning.

Läs mer om hur ni tar hand om skräpet och kommunicerar er insats här Länk till annan webbplats.

Frågor?

Hör gärna av dig till:

Cecilia Axelsson, miljöstrateg
E-post: cecilia.axelsson@almhult.se
Telefon: 076-866 89 69

Ingela Thulander, arbetsledare park
E-post: ingela.thulander@almhult.se
Telefon: 0476 551 59

Lycka till på skräpjakten!

Nyhet
Publicerad:
Till toppen