Hoppa direkt till innehållet
Till startsidan

Tyck till om cykling i Älmhults kommun

Nu har du möjlighet att tycka till om hur det är att cykla i Älmhults kommun genom att delta i undersökningen Cyklistvelometern. Enkäten riktar sig både till dig som cyklar varje dag och till dig som cyklar någon gång då och då. Cyklisters perspektiv är värdefulla för att kunna förbättra cykelarbetet på kommunnivå.

Cyklistvelometern är Cykelfrämjandets nya nationella undersökning om cykelfrågor, där cyklister får betygsätta sin kommun.

– Vi hoppas på ett stort deltagande i undersökningen för att få in åsikter från många cyklister i Älmhults kommun. Då blir det lättare att jobba systematiskt för att göra kommunen ännu mer cykelvänlig. Undersökningen tar ca 5 minuter att svara på, säger Cecilia Axelsson, miljöstrateg.

Under Trafikantveckan förra året uppmuntrades invånare att skicka in förbättringsförslag kring cykelvägar. Uppmuntrande budskap kring cykling satt uppe på ett flertal platser. Det kom in många synpunkter och förbättringsmöjligheter kring korsningar, saknade länkar och skötsel som kommunen nu har tagit med som åtgärder i kommande cykelplan.

– Denna undersökning blir som ett komplement till den kampanj som gjordes i höstas. Cyklistvelometern fokuserar mer på nöjdhet och kommer att vara ett av målen som uppkontinuerligt följs upp i kommande cykelplan.

Klicka för att komma till enkäten cyklistvelometern. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Klicka för att läsa mer om cykelfrämjandet och undersökningen cyklistvelometern. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Nyhet
Publicerad:
Till toppen