Hoppa direkt till innehållet
Till startsidan

Skräpjakten – tack för att du hjälper till!

Kvinna i arbetskläder som en tidig vårdag plockar skräp i en park med hjälp av en skräpplockarstång.

Arnolds Park i Älmhult.

Kommunens medarbetare städar varje vecka, året runt på offentliga platser. De plockar skräp, sopar, tömmer papperskorgar, tar bort affischer och klotter.

– För att göra rätt insatser är det viktigt att ha en bra bild över nedskräpningen. Och det har alla ni som skickat in, ringt eller på annat vis berättat om skräpiga platser hjälpt oss att få. På ett år har ungefär 100 anmälningar om nedskräpning gjorts, berättar Ingela Thulander, parkförvaltare i Älmhults kommun.

Skräp föder skräp, som leder till klotter och skadegörelse, som i sin tur leder till otrygghet. Människor uppfattar det som okej att slänga skräp på en plats som redan är nedskräpad. Till slut förlorar vi respekten för platsen och den skräpiga platsen upplevs som otrygg. Fortsätt hjälpa oss genom att rapportera in skräpiga platser i Felanmälanappen.

– För att kunna följa utvecklingen och bli ännu bättre på att välja rätt insatser kommer vi börja göra skräpmätningar i samverkan med Håll Sverige rent. Den första mätningen görs nu i sommar, säger Cecilia Axelsson, Miljöstrateg.

Tillsammans skapar vi ett renare Älmhult!

Har du inte Felanmälanappen kan du ladda ner den där du vanligtvis laddar ner appar; sök efter ”Felamälan Älmhults kommun”.

Läs mer om hur kommunen arbetar för ett renare Älmhult på almhult.se/ettrenarealmhult Öppnas i nytt fönster.

Läs mer om Håll sverige rent. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Nyhet
Publicerad:
Till toppen