Hoppa direkt till innehållet
Till startsidan

Nu blir det lättare att sortera skräp utomhus

bild

Nya papperskorgar med källsortering dyker nu upp på offentliga platser runt om i kommunen såsom på torget, vid badplatser och i vår gatumiljö.

Vid lekplatser kommer sopsamlarmonsterna ta hand om skräpet. Flamman, Glas-klara, Pantomen, Pappis och Plastis tar hand om glas-, plast- och pappersförpackningar samt pant och övrigt restavfall som inte går att sortera.

–Under hösten fortsätter vi att sätta upp papperskorgar med källsortering på offentliga platser såsom torget, badplatser och i vår gatumiljö, berättar Ingela Thulander, parkförvaltare

Lätt att göra rätt

–Eftersom sopor är en resurs bör den visas mer respekt och tas hand om på ett bra sätt. Källsortering i offentlig miljö bör vara en lika lätt och naturlig del av vår vardag som källsortering under diskbänken hemma i köket. Soporna som förekommer i en park eller en stadskärna är en lika värdefull resurs som vi bör tillvarata och skicka vidare in i den nya cirkulära ekonomin, säger Cecilia Axelsson, miljöstrateg.

Arbetet är en del i kommunens nya avfallsplan där källsortering i offentliga miljöer är en åtgärd för att nå visionen ”Ett Småland utan avfall”.

Sopsamlarmonster som älskar skräp

Sopsamlarmonster är ett koncept framtaget av Hässleholm Miljö, med syftet att på ett lekfullt sätt få lära sig om och få träna på källsortering.

Här kan du lära känna alla sopsamlarmonster:
Sopsamlarmonster Länk till annan webbplats.

Älmhults kommun har avtal om att använda konceptet. På den här sidan hittar du övningar och tips för skolor och förskolor att använda i undervisningen:

Håll Älmhult rent Länk till annan webbplats.

Nyhet
Publicerad:
Till toppen