Hoppa direkt till innehållet
Till startsidan

Bli miljöhjälte, börja plogga!

Plogga och plogging sprider sig som en löpeld över världen. Att plogga är enkelt. Man joggar och plockar skräp. Det går naturligtvis lika bra att promenera, paddla, åka skateboard, cykla eller vad du själv föredrar. Nu är vi med och underlättar för alla som vill plogga genom att sätta upp ploggingsholkar. Där tar du en påse så att du har något att slänga skräpet i.

Skogsstig med en soptunna och en holk där man kan ta påsar för att plocka skräp i.

Vid motionsspåret på vackra Näset finns idag vår första holk med skräpplockarpåsar som är till för just plogging. När du går förbi holken tar du en påse och under din motionsrunda plockar du upp skräpet du ser. När du är tillbaka vid holken kastar du påsen i soptunnan. Framåt sommaren kommer Haganässpåret, Klöxhultsspåret och Bökhults strövområde få ploggingsholkar, som är sponsrade av Håll Sverige Rent.

Att få bort skräpet från naturen är en global fråga. Plastförpackningen som är slängd i naturen bryts för det mesta ner efter många år och synas inte längre men den har då omvandlats till mikroplaster. Dessa förs med hjälp av regnvatten och grundvatten vidare ner till sjöar och hav där djur- och växtlivet dör.

Läs mer om plogga https://www.plogga.se/ Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Läs mer på Håll Sverige rent. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Skylt med text om att plogga och med påsar man kan ta med sig att lägga skräp i.
Nyhet
Publicerad:
Till toppen