Hoppa direkt till innehållet
Till startsidan

Producera din egen solel

För närvarande pågår ett stort omställningsarbete i världen och i Sverige mot ett fossilfritt samhälle. Solel är en av de komponenter som kan bidra till uppfyllandet av dessa mål, då solen har en mycket stor potential som energikälla. Betydelsen och utbudet av den förnybara energin växer i världen och solkraft tar täten.

Solceller minskar din elräkning och sänker dina löpande elkostnader.

Bra att veta om solceller

Solceller omvandlar solens strålar till elektricitet som antingen används direkt i byggnaden eller matas ut på elnätet. Solceller kan placeras på ett hustak, men även på mark, plank, husvägg eller balkongsidor.

Här får du veta mer om vad som krävs för att sätta upp solcellspaneler. Har taket rätt förutsättningar, krävs bygglov, vilka krav finns på brand- och elsäkerhet? Här finns också information om de olika solcellslösningar som finns på marknaden.

Glödlampa

Behövs bygglov?

Från och med 1:e augusti 2018 finns det bygglovsbefriade regler för solpaneler. Läs mer här om bygglov och solceller här Länk till annan webbplats..

Vill du veta mer?

Kontakta energi- och klimatrådgivare för Älmhults kommun, Cecilia Axelsson, telefon 0476 550 75, e-post cecilia.axelsson@almhult.se.

 


Till toppen