Hoppa direkt till innehållet
Till startsidan

Energi- och klimatrådgivning

Energi- och klimatrådgivningen vänder sig till allmänheten, små till medelstora företag och organisationer. Att energianvändning påverkar miljön är det ingen tvekan om. Lyckas du minska din energiförbrukning, så påverkar du inte bara din ekonomi positivt utan också miljön.

glödlampa som ligger på en gräsmatta

Lär dig mer om elbilar!

Funderar du på att skaffa elbil? Lär dig mer om olika bilmodeller, hur det fungerar med drift och laddning m.m i denna föreläsning Länk till annan webbplats. om elbilar. Webbinariet är ett arrangemang genom Energikontor Sydost och energirådgivningen.

Energiförbrukning

För att få kontroll över energikostnaderna är det viktigt att skaffa sig kunskap om energibehovet. I ett vanligt hem fördelas energiförbrukningen mellan uppvärmning 50-60 procent, varmvatten 20-25 procent och hushållsel 20-25 procent. Mycket av detta kan man påverka. Att skaffa kunskap och se över sina vanor är en bra början.

Rådgivning

Kommunens energi- och klimatrådgivare svarar kostnadsfritt på frågor om uppvärmning, energikostnader, energieffektivisering, transporter, klimatpåverkan, statliga bidrag på energiområdet och mycket annat.
Energi- och klimatrådgivningen vänder sig till allmänheten, små till medelstora företag och organisationer. Uppgiften är att hjälpa till att minska energianvändningen och där det är möjligt, använda miljövänligare teknik.

Kontakta din energi- och klimatrådgivare för att få hjälp med information och kunskap, så att du på egen hand kan göra de mest fördelaktiga valen!

Energimyndighetens hemsida Länk till annan webbplats. finns mycket tips och stöd kring energieffektivering i hushåll.

Till toppen