Prylbytardagen 2019

Många av oss har prylar hemma som vi inte använt på ett tag och som kan få ett nytt liv hos någon annan. Rensa bland dina prylar, byt istället för att köpa nya!

Kom och fynda: Lördag 30 november, kl. 11.00–14.00

Kom och lämna: Fredag 29/11 kl. 17.00–18.00 och lördag 30/11, kl. 10.00–11.00

Älmhults handelsplats – Lokalen bredvid Jem & fix

På Prylbytardagen kan hela och fina saker (ej kläder!) bytas till nya, helt gratis! Du får en biljett per inlämnad sak som kan bytas mot lika många ”nya” saker.

Max 5 saker/person som ska kunna bäras av en person (ej kläder) Saker som hör ihop räknas som en pryl, t ex om du har flera tallrikar av samma sort.

KÖK – till exempel glas, porslin, hushållsgeråd, mindre hushållsmaskiner. Bytes ej: enstaka glas/kopp/mugg/bestick.

INREDNING OCH JUL – till exempel ljusstakar, belysning, vaser, hemtextilier. Bytes ej: prydnadsaker annat än jul/advent.

BARNGREJER– babysaker och plastleksaker från 2013 eller senare, böcker, brädspel, pussel, lucia-, tomte- och maskeradkläder. Bytes ej: bilbarnstolar, babyskydd och leksaker från snabbmatsrestaurang eller motsvarande värde.

SPORT & FRITID – till exempel frilufts-, sport-, träning-, campingutrustning och verktyg för hem och trädgård. Bytes ej: böcker (endast barnböcker), elektronik, cd och filmer, ridhjälm, cykelhjälm och kläder.

SKÄNKA-BORT-BORD FÖR SLADDAR, LADDARE, MOBIL- OCH DATATILLBEHÖR Utöver de prylar som ingår i bytet kan du även lämna in sladdar och laddare, mobil och datatillbehör och mobilfodral till vårt skänka-bort-bord. Många har gamla varianter på laddare hemma och det finns de som söker efter en viss modell för att kunna ha kvar sin gamla mobil eller hitta rätt förlängningssladd. Märk om möjligt upp vilken modell tillbehöret är avsett för.

Arrangörer:

  • Älmhults kommun
  • Naturskyddsföreningen
  • Älmhults handelsplats