Magicdraft

Vad är Magic The Gathering?

Magic the gatherning är ett samlarkortspel som funnits i över 25 år och spelas av flera miljoner spelare över hela världen. Du bygger din lek bestående av creatures (monster) och andra typer av kort och spelar mot andras lekar. Det finns över 15 000 olika kort så möjligheterna är väldigt många när det gäller samlande och byggande av kortlekar.

Draft: En Magic-draft är ett spelsätt där varje deltagare öppnar 3 booster packs (15 okända kort i varje booster pack). Du tittar igenom de första 15 korten och väljer ett att behålla. Därefter skickar du vidare de återstående 14 korten till nästa spelare, och du får i din hand 14 nya kort av spelaren bredvid dig. Du fortsätter genom att välja ett av detta korten så att det är 13 kvar och så vidare. Till slut, när alla booster packs är slut bör du sitta med 45 kort på handen. Du ska av dessa kort bygga ihop en så bra lek som möjligt. Sedan börjar turneringen, du möter de andra deltagarna och försöker vinna så mycket som möjligt.

Såhär kan en omgång se ut!

Magic-draft på Fritidsgården Freja

Onsdagen den 19 februari kör vi en helt gratis draft med fokus på nybörjare. Eftersom spelet är ganska avancerat rekommenderar vi att du iallafall är lite bekant med Magic The Gathering sedan tidigare, men du är välkommen även om du är helt ny också.

Tid: 13.00-19.00
Dag: Onsdag 19/2
Plats: Fritidsgården Freja (Haganässkolan)
Anmälan: Skicka SMS till 073 385 68 05 och skriv att du är intresserad av att komma på magicdraften. Uppge namn. Har du frågor går det bra att skicka till det numret också!

Förberedelser: Om du aldrig spelat Magic eller draftat förut, kolla gärna nybörjarguider på t.ex. youtube. Vi kommer gå igenom det på onsdag men det underlättar ju mer du känner till sedan innan!