Hoppa direkt till innehållet
Till startsidan

Vikarier på förskolan

Det har kommit till min kännedom att det är svårt att få ut vikarier till förskolor som ligger utanför Älmhults tätort. Det finns olika anledningar till detta och en av dem är att vikarierna själva kan välja vilka förskolor de vill verka i och bli bokade till.

Som arbetsgivare tycker jag att Älmhults kommun absolut kan bestämma att du ska vara vikarie i kommunens samtliga förskolor oavsett var de ligger. För att undgå att vara vikarie utanför tätorten så ska du bevisa att du inte har körkort, i övrigt förväntas du vara tillgänglig för hela kommunen. Detta kan gälla övrig verksamhet också, tex hemtjänst. Det ger oss möjlighet att ersätta sjukdomar och på så sätt behålla en kvalitativ förskola för våra minsta invånare.

Förslaget är skickat till utbildningsförvaltningen för handläggning.

Svar från utbilningsförvaltningen 2018-03-21:

Tack för din synpunkt! Den form av vikariepool vi har idag bygger på att varje arbetstagare som är timanställd själv bestämmer var och när den har möjlighet att arbeta. Vi hade tidigare en poolverksamhet, med fast anställd personal, där arbetstagaren åkte till den förskola som hade behov, oavsett var den låg. Det är möjligt att vi framåt återigen tittar över den möjligheten, men inget vi arbetar med aktivt inom utbildningsförvaltningen just nu. 

Jenni Karlsson, verksamhetschef förskola

 

Förslag
Publicerad:
Till toppen