Hoppa direkt till innehållet
Till startsidan

Trafiksituationen kring Elmeskolan

Hej! Den nya skolan är i full gång, roligt! Trafiksituationen kring skolan, ffa utmed Stenhuggarevägen är däremot inte rolig. Föräldrarna som ska lämna och hämta sina barn ställer sig utmed vägen och in på de tomter som håller på att bebyggas. Det finns en skylt uppsatt i korsningen som betyder parkering förbjuden. Vid ett flertal tillfällen har det varit incidenter med barn som springer ut mellan bilarna. Det blir också väldigt trångt på vägen när det står bilar på båda sidorna.

Jag vet att skolan vid ett flertal tillfällen har informerat om var parkering får ske och inte får ske men detta har uppenbarlingen inte haft någon effekt.

Vi som bor på gatan tycker det känns olustigt med den kaotiska trafiksituationen på morgonen och sen eftermiddag/kväll och ser fram emot åtgärder för att förhindra att en olycka sker.

Förslaget är skickat till tekniska förvaltningen för handläggning och utbildningsförvaltningen för kännedom.

Svar från tekniska förvaltningen 2017-11-14

Det är tråkigt att situationen kring skola är som den är och att föräldrarna inte kan respektera reglerna som finns där för deras skull. Det som gör att situationen är som där är beror säkerligen delvis på att parkeringsplatser i området inte är fullt utbyggt.

Vi hade möte med Securitas tidigare idag som hjälper oss med övervakning av felparkerare. Dem kommer genomföra kontroller på plats för att få en säkrare miljö kring skolan.

 

Förslag
Publicerad:
Till toppen