Hoppa direkt till innehållet
Till startsidan

Torget och simhallen

Det har varit många reportage senaste tiden om torget i Älmhult. Här kommer ett medborgarförslag som jag tror kan gynna handeln runt torget. En köpstark kundgrupp är barnfamiljer som skulle behöva en rejäl lekplats på torget med inhägnad och bänkar. Detta kan bli ett utflyktsmål för hela familjen med lek, shopping och kanske en trevlig lunch/fika runt torget. Det finns överlag alldeles för få "utflyktsmål" för barnfamiljer i Älmhult. Här finns ingen bowlinghall, äventyrsbad eller lekland. Om nu haganäsbadet ska byggas om/renoveras, ta inspiration av både Ljungby, Växjö och Tingsryds äventyrsbad för att locka fler barnfamiljer att bada. Framförallt minibadlandet i Ljungby för de allra minsta är alldeles lagom för lilla Älmhult. Öppettiderna måste också utökas, inte rimligt att det är stängt varje lördag för allmänheten! Ett mindre äventyrsbad skulle räcka för några timmars utflykt. Lekland är förstås svårt för kommunen att lösa men det hade varit ett trevligt inslag på handelsområdet.

Förslaget är skickat till tekniska förvaltningen för handläggning.

Svar från utvecklingsenheten och tekniska förvaltningen 2017-02-28:

Tack för dina synpunkter och tips kring hur Stortorget kan utvecklas och så även fritidsaktiviteter för familjer i Älmhult. Det är absolut så att barnfamiljer är en viktig målgrupp och att torget bör fungera som lek- och mötesplats för många människor. Det har kommit in önskemål från flera håll om just lekplats på torget och fler sittplatser i centrum. Detta ser vi som möjligt att kunna genomföra. Just nu presenterar vi två arkitektförslag på hur Stortorget kan bli mer attraktivt och levande. Båda förslagen innehåller lek och fikaplatser/uteserveringar. Välkommen till ”Vardagsrummet” i Stinsahuset 9-11/3 då vi samtalar om framtidens Älmhult och presenterar förslag och idéer kring centrumutvecklingen för att få in synpunkter och tips från medborgare.

I samband med att vi kommer att bygga om Haganäsbadet planerar vi för ett badlandskap för våra yngre barn. När det nya Haganäsbadet sedan öppnar, efter renoveringen, ska vi också se till att vi erbjuder utökade öppettider.

Tin Josefsdotter, Centrumutvecklare och Thomas Franzén, Fritidschef

Förslag
Publicerad:
Till toppen