Hoppa direkt till innehållet
Till startsidan

Sophantering

Jag tycker att det är hög tid att Älmhults kommun tar ett större ansvar för miljön genom att ändra sophanteringen! I somras var vi iväg i en annan kommun (mindre än Älmhult) och där hade de kompost i ett kärl i soptunnan och brännbart i ett annat kärl i soptunnan.

Detta fick upp ögonen på mig hur mycket avfall som faktiskt är komposterbart! Utöver plast, kartong och annat som du kan återvinna så utgjorde komposterbart en mycket stor del. De flesta människor vill nog inte ansvara för en egen kompost hemma, men jag tror att alla hade ställt upp på att sköta det om kommunen hade skött det som det ex görs i Båstad kommun. Om man vill ta det ytterligare längre så kan man ha soptunnor med ännu fler kärl för ex plast och kartong eller papper. Det är hög tid att Älmhults kommun tar ett större ansvar för vår miljö!

Förslaget är skickat till Teknisk förvaltning för handläggning.

Svar från tekniska förvaltningen 2016-08-17:

Vi håller på att ta fram en ny avfallshantering gällande brännbart, organiskt och återvinning det innebär att abonnenten kan i framtiden få 2st fyrfackskärl eller fortsätta med 1st kärl och lägga olika fraktioner i färgade påsar som sedan sorteras i en anläggning!

Vänliga hälsningar Stefan Svensson, TF Renhållningschef

Förslag
Publicerad:
Till toppen