Hoppa direkt till innehållet
Till startsidan

Solceller på kommunens byggnader.

Läste för ett tag sedan i Smålandsposten om hur Älmhult har som mål att minimera invånarnas utsläpp av co2 och förbättra hållbarhet.

En lösning på detta skulle kunna vara att bygga solceller på alla kommunens offentliga byggnader där det är lämpligt (kommunhuset, skolor, vårdcentraler...). Har sett att det finns några solceller på Haganässkolan och Internationella skolan, vilket jag tycker är ett steg i rätt riktning, dock tycker jag att det kan byggas ut fler.

Ett steg längre skulle dessutom kunna vara att samarbeta med / ställa krav på privata företag. Tänk på vad många solceller som skulle kunna byggas på taket till ikea DC.

Svar: Hej och tack för ditt förslag!

Kommunen arbetar kontinuerligt med att installera solceller på egna fastigheter vid ny- och ombyggnation. Vi har idag solceller på Elmeskolan, Haganässkolan, Ryfors skola, Liljebackens förskola, nya Paradisskolan. Nästa yta kommer att vara på Linnéskolan. I takt med nya tak och ombyggnationer ser vi över lämpliga tak.

Vi arbetar även kontinuerligt med att informera och sprida kunskap om solceller till villaägare, företag och bostadsrättsföreningar. Kommunen kan inte ställa krav att externa aktörer ska installera solceller, men vi arbetar med samverkan och uppmuntran.

Här kan du läsa mer om producerad solenergi i Älmhult, https://www.almhult.se/sv/miljohalsa/miljoochklimatarbete/energiochklimatradgivning/produceradinegensolel/solenergiialmhult.4.1037154015e84c1a2b35eef8.html Länk till annan webbplats.

Energiproduktionen från solen ökar i snabb takt och vi hoppas att det fortsätter så!

Med vänliga hälsningar Cecilia Axelsson Miljöstrateg

Förslag
Publicerad:
Till toppen