Hoppa direkt till innehållet
Till startsidan

Skolavslutning

Jag vill lägga in ett förslag om ändring av skolavslutning I Älmhults kommun. Jag anser inte att man ska lägga Skolav-slutning för grundskola på samma dag som Studenterna springer ut från Haganäs. Att få fira sin grundskoleavslutning borde alla få chans till men finns Det då ett syskon eller nära släkting som tar studenten samma dag så försvinner den möjligheten. Jag har också önskan om att inte starta det nya skolåret med en hel skolvecka. Det tar stor kraft från eleverna att börja ny klass eller skola så en hel skolvecka är tungt att ha precis i början. Det borde gå att skjuta på dagarna i början och slutet så man kan börja på en onsdag eller torsdag.

Förslaget är skickat till utbildningsförvaltningen för handläggning.

Svar från utbildningsförvaltningen 2019-02-27:

Grundskolans elever har sin skolavslutning tidigt på dagen, medan utspringet från Haganässkolan äger rum sent på eftermiddagen samma dag. Det brukar inte vara några problem för våra grundskoleelever att delta på sin egen avslutning såväl som syskons studentexamen.
Ditt förslag om att ge eleverna en kort första vecka tar vi med oss i planeringen av kommande läsårstider. Det är många faktorer att ta hänsyn till när läsårstiderna beslutas, naturligtvis är det viktigt att barnen får en så bra läsårsstart som möjligt.

Anna Rix Grönvall, t.f grundskolechef

Förslag
Publicerad:
Till toppen