Hoppa direkt till innehållet
Till startsidan

Gatlyse

Jag undrar när ni tänker byta ut lamporna som sitter i gatlysena? De som sitter i nu lyser ju inte ens sig själva! Jag vet att ni bytte till energisnåla lampor för några år sedan och det är väl en bra tanke men resultatet blev inte lika bra. Tyvärr!

De ger ingen belysning mellan lyktstolparna, det känns mörkt och otryggt eftersom man inte ser runtomkring ordentlig och med tanke på allt som sker i dagens samhälle är det otäckt med så mörka platser som blir följden. Det är heller inte säkert att köra någon form av fordon eftersom det helt plötsligt kan dyka upp en person ur tomma intet eftersom det är så att många struntar i reflexer och cykellyse. Vi är många som fått tvärnita för både gångtrafikanter och cyklister som inte synts alls. Bättre upplyst är chansen större att de upptäcks. Eftersom jag besökt många andra städer och orter har jag sett att det FAKTISKT finns lampor med bättre upplysningseffekt än ni har i kommunen. Nog ska man väl kunna röra sig ute i samhället och känna sig lite säkrare? Min mor (då 89 år) såg inte en trottoarkant för ett par år sedan på grund av att gatlysena inte belyste tillfredsställande och hon föll handlöst med ansiktet rakt i trottoaren. Ni kan ju bara föreställa er hur mycket hon blödde från sår och näsa!! Följden blev sjukhusvistelse och väldigt lång konvalescens, dessutom krossades glasögonen, kläder gick sönder och hon slog sig gul och blå på knä, händer, armar och ben. Allt för att ni inte har nog starka lampor! Har man någon form av synnedsättning är det s.k. gatljuset (snarare frånvaro av det) en direkt livsfarlig fälla. Om ni vill se hur min mor såg ut kan jag visa foto. Ingen vacker syn! Många barn tycker att det är otäckt att ta sig hem från kompisar för det mörknar tidigt. De känner sig väldigt otrygga i mörkret! Så ska det väl inte behöva vara?

Förslaget är skickat till tekniska förvaltningen för handläggning.

Ärendet är inte längre aktuellt. Använd gärna vår e-tjänst Länk till annan webbplats. för att lämna nytt förslag eller synpunkt.

Förslag
Publicerad:
Till toppen