Hoppa direkt till innehållet
Till startsidan

Cykling

Jag cyklar ofta från centrum och ut mot Bråthult. Måste då passera nya korsningen av väg 23. Som gammal cyklist vet jag att jag kan ta inom golfbanan och vidare över 23:an. Men varför ingen skylt som hänvisar cyklister från båda håll ? Lite asfalt i groparna och på grusvägen på östra sidan hade underlättat. Eftersom jag kör racer så är jag extra uppmärksam på sten o asfaltkanter. Tack för att cykelvägen mellan Diö o Liatorp blivit bättre sopad.

En annan livsfarlig väg för en cyklist är mellan Bökhult o Pjätteryd. Kan inte kräva cykelväg men låt polisen kolla hastigheten där istället för bara vid Paradiset. Trafiken är tät och snabb vid 16-17. Tror ibland att det utövas jakt på cyklister.

Hälsningar från Ingrid Slätt boende i Loshult, men har mina cykelvägar o cykelvänner i Älmhult.

Förslaget är skickat till tekniska förvaltningen för handläggning.

Svar från tekniska förvaltningen:

Hej Ingrid.

Vad roligt att höra att du cyklar och tack för bra förslag. Jag har vidarebefordrat ditt önskemål om hastighetskontroller på vägen mellan Bökhult och Pjätteryd till polisen.

När det gäller skyltning av vägen förbi golfbanan vill vi inte skylta den som cykelväg då den inte uppfyller kriterierna för det men det går självklart bra att cykla där ändå.

Asfaltering av gropar ska vi kolla närmre på.

Du får gärna svara på cykelfrämjandets enkät om hur du upplever kommunen ur cyklistperspektivet.

Använd i så fall länken nedan.

https://cykelframjandet.se/cyklistvelometern/ Länk till annan webbplats.

Elinor Johansson
Gatuingenjör

Förslag
Publicerad:
Till toppen