Hoppa direkt till innehållet
Till startsidan

Cykelvägen långs Skånevägen

Hej! Jag undrar när ni tänker asfaltera igen hålet I cykelbanan utmed Skånevägen? Det är ett väldigt ojämt underlag, och lätt att tappa balansen om man cyklar hålet utan att se det. Nu när löven lagt sig, så är det ännu svårare att se. Jag bifigar en bild med platsen för hålet.

Jag undrar även lite generellt om snöröjningen av samma cykelväg. Jag cyklar varje vardag mellan stationen och Södra ringvägen, och såleldes längs cykelvägen längs Skånevägen. Eftersom det inte går några bra bussar, så är jag utelämnad att ta cykeln även under vinterntid. Dock har jag upplevt de två föregående åren att snöröjningen varit undermålig, minst sagt, obefintlig. Har varit extremt svårt och farligt att cykla då snön inte röjts, och jag och kollegor har varit några att gå omkull med cykeln flera gånger. I Malmö, där jag bor och pendlar in från, så får cykelvägar högsta prioritet och plogas under tidig morgon så att den är rensad när folk ska ut för att ta sig till jobb och skola. Så min fråga är hur ser planerna ut för snöröjningen i år? Och skulle ni kunna lägga fokus på cykelstråket från centralen ut längs skånevägen, och se till att det blir plogat i tid, så vet jag många som kommer bli superglada. Jag är tyvärr rädd för att cykla i vinter, om snöröjningen inte blir bättre...

Se bild. Pdf, 311.8 kB. (Pdf, 311.8 kB)

Förslaget är skickat till tekniska förvaltningen för handläggning.

Svar från tekniska förvaltningen 2016-10-25:

Vi utför kontinuerligt återställningsarbeten gällande asfalt och kommer även återställa det hål du beskriver. Jag kan tyvärr inte ge dig exakt datum då det delvis beror på väder och vind. Vad gäller snöröjning följer vi olika kriterier på när snöröjning skall starta samt hur lång tid efter snöfall som man har på sig att röja beroende på vilken typ av väg det är. Kriterierna för beskriven cykelväg är att snöröjning påbörjas då det lagt sig 4cm snö och entreprenören har sedan 6,5 timme på sig att slutföra åtgärden. Detta innebär att om det kommit 4cm snö till klockan 6 på morgonen så har entreprenörerna fram till klockan 12:30 på sig att ploga klart.


Hanna Holm, gatuingenjör

 

Förslag
Publicerad:
Till toppen