Hoppa direkt till innehållet
Till startsidan

Belysning

Jag har ett förslag att man ska sätta upp lyktstolpar eller belysning i korsningen mellan Danska vägen och Handelsvägen, precis där det finns planteringar med blommor på båda sidor om Handelsvägen.

 Jag tar upp detta är för att det är helt kolsvart på kvällarna och man ser ingenting. Bilarna kommer med hög hastighet när man ska köra ut från
Handelsvägen och det är dessutom en sväng i närheten så man ser inte bilarna så tidigt. Om man ser bilarna försent så kan det bli en krock. Det kan även komma djur som man inte ser. Man ser inte ens linjen när man svänger ut från Handelsvägen förrän man har kommit över. Jag har sett fordon som först kommit på fel körfält när de svängt ut från Handelsvägen innan de upptäckt sitt misstag och kört över på rätt körfält. Man ser inte heller var man ska svänga in om man ska in till IKEA från Danska vägen eller om man bor där. Det räcker med två strålkastare eller några gatlampor.

Förslaget är skickat till tekniska förvaltningen för handläggning.

Svar från tekniska förvaltningen 2018-01-29:

Vi har denna korsningen i vår planering gällande utbyggnation av gatubelysningsnätet. Utbyggnation kommer ske då övrig byggantion sker i området.
Hanna Holm, gatuchef

 

Förslag
Publicerad:
Till toppen