Hoppa direkt till innehållet
Till startsidan

Visa status under handläggning

Välkommen till sidan där du kan ta del av förslag från medborgare.

Här nedan kan du ta del av inkomna förslag från medborgare!

Här visas förslag med status: under handläggning • Isbana på Möckeln


  Är det möjligt att skapa/skotta en isbana på Möcklen? Det har fryst länge och det våre bra att ha en skridskorbana av minst 400m längd.
  Hälsningar, Richard

  Status: Under handläggning
  Läs mer
 • SFI


  why it takes so long time to get a place for SFI in Älmhult? The application was submitted more than 3 months and there is no any update when it can be granted a place to start studying Swedish. It is not possible how many people in the queue. Please investigate what is the problem with the learning place for SFI. Otherwise it is very hard for immigrants to find a job in Sweden. thank you.
  Status: Under handläggning
  Läs mer
 • Covid-19


  Covid-19 älmhult, varför inte stänga skolorna ett par månader, för det är ungdomar som är den som sprider det mesta smittan, för dem bryr sig inte om att använda munskydd, dem bryr sig bara om att dem måste se bra ut, inte tänker dem på att dem kan bli sjuka och till och med dö.
  Och ha typ av portvakter vid affärer så det inte är tillåtet att vara för många i en affär. Och det ska delas ut munskydd i alla affärer och butiker när man går in. Det räcker inte att några få ha det själv med sig, det ska delas ut så länge smittan är här om vi ska får bukt på detta hemska.

  Status: Under handläggning
  Läs mer
 • Reklamskylt


  Reklamskylten som är vid Kronobergs bil har alldeles för hög ljusstyrka när det är mörkt. Man blir väldigt bländad av den speciellt när den skiftar från en mörkare bild till en ljusare. Jag vet inte om den tillhandahålls av kommunen eller om den är privat men jag tycker att man ska sänka
  ljusstyrkan ganska ordentligt på den. Det går kanske programmera den så den har lägre ljusstyrka under den mörka delen av dygnet?

  Status: Under handläggning
  Läs mer
 • Mer personal i kommunens små tillagningskök


  Placera mer personal i kommunens små tillagningskök och öka kapaciteten där.Kostenheten framför farhågor om att de vid hög personalfrånvaro får problem att leverera måltider till förskolor, skolor, vård- och omsorgsboenden. Deras lösning är att centrera medarbetare till verksamhetens kök i centrala Älmhult och stänga flera små tillagningskök i småorterna. Vårt förslag är att istället för att stänga tillagningskök, placera ytterligare medarbetare i de mindre köken och öka kapaciteten där. Att ha flera isolerade enheter kan trygga att kostenheten i ett ansträngt läge då kök tvingas stänga på grund av smitta, ändå har tillräckligt med kapacitet att klara av sitt uppdrag. Att under pandemin samla fler personer på samma arbetsplats tycks gå emot rekommendationer från Folkhälsomyndigheten.
  Status: Under handläggning
  Läs mer
 • Elmnet


  Elmnet har telefontid kl. 8-16 men dom är i princip omöjliga att få tag på. Kommunen kan inte ha en fiberleverantör som inte kan ge god service till sina kunder!
  Status: Under handläggning
  Läs mer
 • Vinterbad


  Hej,
  Vi är flertalet som är vinterbadare. Alltså vi badar hela året om! Med tanke på fördelarna med vinterbad så är det fler & fler som gör detta. Vi önskar därför en brygga med en stege som finns i Bökhult året om. Det hade också varit önskvärt att få området kring badplatsen belyst.
  Som det är nu är det väldigt lågt vatten & svårt att gå i från strandkanten då det finns stenar. Vi vore väldigt glada för en stege då vi enklare kan doppa oss!Tack på förhand!
  Status: Under handläggning
  Läs mer
 • Cykelled Älmhult-Kristianstad


  Hej. Jag läste glädjande att kommunen tänker låta etablera en cykelled mellan Älmhult och Kristianstad. Det finns ju liknande motionsspår på andra platser, bland annat i Ingelstad. Där samsas cyklister, gående och ryttare. Det skulle vara en förmån om Älmhults kommun tänker likadant.Så mitt förslag är, för att gynna friskvård och idrott, att leden hålls öppen för cyklar, hästar och folk till fots.Hur planerar Älmhults kommun i detta fall?Hälsningar Lotta Ramberg
  Status: Under handläggning
  Läs mer
 • Haga park


  Eftersom vi bor nära Haga Park tidigare hotell, undrar vi vem som är ansvarig för denna byggnad. På senare tid har vi lagt märke till att dörrarna till det bruna förrådet är öppna. Lampkuporna är ju sönderslagna och utemiljön är väldigt eftersatt. Det finns ju en oro att det skall bli ett tillhåll för personer som inte skall vara i de bruna förrådet. Vi är oroliga för att det skall inträffa något obehagligt. Finns det några som håller koll på byggnaden som det är nu?
  Tacksam för svar

  Status: Under handläggning
  Läs mer
 • Upprensning i Liatorp


  Hej
  upprensning i Liatorp behövs innan vintern båda sidor utmed tunneln
  utmed amko räcket på Virkenhultsvägen och bullerplanket.

  Status: Under handläggning
  Läs mer
 • Haganäsparken


  När vi som bor i Elmiersområdet skall gå i Haganäsparken så använder vi uppfarten från Tallgatan. Den är dock bara en stig med dåligt underlag vid fukt är den jättehal och smorig. Mitt
  förslag är att kommunen kostar på denna uppfart lite röjning och lite grus så skulle vi få en bra uppgång i denna ändan av byn.

  Status: Under handläggning
  Läs mer
 • Norregårds kyrkogård


  Norregårds kyrkogård står oanvänd sedan många år och dess framtida behov är klart ifrågasatt. Det är redan många som använder kyrkogården för joggingrundor, hundpromenader och andra aktiviteter som får platsen att framstå som en park mer än kyrkogård. Förslaget här gäller att på denna yta uppföra ett utomhusbad med vuxenbassäng, barnbassäng
  samt baby pool. En vattenrutschbana hade kunnat öka framtida besöksantalet ytterligare. Kiosk, gräsytor, lekplats... Detta förslaget kommer med Strömsnäsbadet som referens dit väldigt många älmhultsbor tar sig på sommaren. I kommunens regi skulle detta kunna ge ett antal
  sommarjobb för ungdomar, sommarsimskolor och mycket annat.

  Status: Under handläggning
  Läs mer
 • Öka utbudet av kultur


  Varför inte öka utbudet av kultur för Älmhults invånare och bibliotekets låntagare? Cineasterna har ett stort utbud av filmer och väldigt många bibliotek i Sverige är redan anslutna. Inte minst inför en höst präglad av pandemi hade det varit en bra satsning!
  Status: Under handläggning
  Läs mer
 • Skymd sikt cykelvägar


  Som boende i närheten har vi på bara ett par dagar bevittnat två krockar mellan cyklister i korsningen av cykelstigar mellan Paradis- och Ljungbyvägen. Sikten är skymd av växtlighet och från Paradisvägen är det nerförsbacke. Kanske lätt och enkelt att åtgärda så att ingen råkar skada sig.
  Status: Under handläggning
  Läs mer
 • Övergivna hus


  Tänk så många fina gamla övergivna hus det finns, varför inte göra som Falkenbergs kommun lokalisera dem annonsera ut dem för 50.000 så dom räddas, många ungdomar kan köpa hus för billig peng och med eget arbete få ett trevligt boende; http://www.levdindromfbg.se/index.php/obebodda-hus-var-husinventering
  Status: Under handläggning
  Läs mer
 • Bordtennisbord


  I was thinking that it could be nice to have some stationary table tennis tables available around Älmhult. Maybe close to the central square or in connection to some of the sport areas or parks that we have in Älmhult.
  This is easy entertainment for people and families and encourages people to be active.
  Översättning:Det kunde vara trevligt att ha några fasta bordtennisbord tillgängliga på olika platser i Älmhult. Kanske i närheten av stortorget eller i anslutning till några av sportanläggningarna eller parkerna som finns i Älmhult. Detta är enkel underhållning för personer och familjer och uppmuntrar till fysisk aktivitet.
  Status: Under handläggning
  Läs mer
 • Rastgård


  Nu har ni gjort en så fin rastgård till hundarna i Haganäsparken. Varför inte då fixa till den gamla rastgården i Möckeln också så vi har två fina?
  Status: Under handläggning
  Läs mer
 • Utbildningskurser


  Hej Tack Jag hoppas att det i Älmhult kommer att finnas utbildningskurser på sex månader. Som jag ser finns det många människor utan arbete och de är en stor börda för kommunen och sociala nöd. Bättre än människor som kommer utan att hålla min syster arbeta här, min prioritet är för dem som förolämpas här i Älmhult.Jag vet att det finns utbildning i skolan men begränsat. Vi vill ha Tora kvalificerat direkt till den svenska arbetsmarknaden, Tack
  Status: Under handläggning
  Läs mer
 • Squaredansstugan Haganäs


  Hej!
  Det är bedrövligt att se hur den gamla Squaredansstugan i Haganäs förfaller mer och mer. Grinden har stått öppen i månader, och nu är även ytterdörren öppen, skräp överallt och inredningen är helt sönderslagen. Snälla, agera direkt på detta!!! Sätt åtminstone lås på ytterdörr och grind så ingen går in och förstör ännu mer! Hur är det möjligt att detta händer utan åtgärd från er sida? Vad har ni för plan för stugan framåt?

  Status: Under handläggning
  Läs mer
 • Utegym Västra Bökhult


  Har ett förslag på att kommunen kunde bygga ytterligare ett utegym. Mitt förslag är på kullen bakom lekplatsen i västra Bökhult. En bra plats i anslutning till det trailspår som finns intill.
  Status: Under handläggning
  Läs mer
 • Gemenskapspunkt Möckelns bostadsområde


  Hej,
  Jag skulle vilja att det sätts upp 2 nät bakom fotbollsplanen som ligger inbäddad i Möckelns bostadsområde. Bakom ena målet föreslår jag att man samtidigt planar ut och tar bort växtligheten, som vi nu kört ned med röjsåg, då det är fullt med taggiga buskar där barnen spelar och leker.
  I samband med detta så skulle det kunna byggas en liten grillplats och ett antal bord där man kan sitta. Området har livats upp de senaste åren med en stor ökning av barnfamiljer och det är mer liv och
  rörelse. Varför inte ta möjligheten att skapa ytterligare en gemenskapspunkt där medborgare i alla åldrar kan umgås.

  Vid behov finns det frivilliga i området som kan tänka sig att hjälpa till, dock behövs finansiering(inte hög) till detta projekt.

  Status: Under handläggning
  Läs mer
 • Besökare


  Hej
  Jag tycker ni ska följa ang alla Danskar som kommer Älmhults kommun till sina stugor som Markaryd kommun gör,dom kan ju lika väl komma hit med smitta från Danmark. Tycker detta är jätte konstigt att alla får komma till Sverige från andra länder men inga Svenskar får lämna landet.
  Mvh Anonym som inte har emot några Danskar men inte just nu i Corona tider.

  Status: Under handläggning
  Läs mer
 • Uthyrning av kommunens elbilar


  Att göra det möjligt att hyra kommunens elbilar på kvällar och helger när kommunen själv inte använder dem. Det vore bra för alla, kommunens ekonomi, invånare som inte äger någon bil samt andra bilägare som vill prova på att köra elbil. Finns det något som omöjliggör
  detta förslag?
  Med vänlig hälsning, Nyinflyttad
  Status: Under handläggning
  Läs mer
 • Naturupplevelser


  Hej! Appen naturkartan har jag i min mobil . Med den har jag hittat många fina naturområden, promenadstigar och vandringsleder runt om i Sverige.. När man slår på Kronobergs län visar Naturkartan ingen aktivitet i Älmhultsområdet, inga
  vandringsleder, naturreservat, fiskeplatser etc etc.
  https://naturkartan.se/sv/search?utf8=%E2%9C%93&search%5Bplace_autocomplete%5D=administrative_area%23Kronobergs+l%C3%A4n&search%5Bplace%5D=Kronobergs+l%C3%A4n&search%5Bguide_id%5D=&search%5Bquery%5D=vandring&search%5Baccessibility_types%5D%5B%5D=&commit=S%C3%B6k
  Mitt förslag är helt enkelt att Älmhultsområdet ska synas på denna app. Hälsningar Paul Johansson

  Status: Under handläggning
  Läs mer
 • Förbättring i Haganässpåret


  Skulle vilja ha lite mer papperskorgar utmed Haganässpåret, vi är många som går med hundar. Det skulle vara bra att slippa bära hundpåsen hela varvet innan man kan slänga den. Samtidigt vill jag berömma Frisbeegolfen som städat upp och gjort fint där uppe.
  Status: Under handläggning
  Läs mer
 • Samhällsinformation


  En del av kommunens samhällsinformation ges ut i pappersform och veckovis, genom Smålänningens veckoblad. Numera delas veckobladet ut via reklamen. Dvs den kommer inte längre en bestämd veckodag, utan lite när som i veckan och det är inte säkert att den kommer överhuvudtaget. Alla kommuninvånare har inte digitala möjligheter och färdigheter och får därför kommunens info genom veckobladet. Det är också ett inarbetat sätt att nå många i kommunen på. Och genom att veckobladet delas ut via reklamen så har möjlighet till information kraftigt försämrats. Er egen hemsida är svår att hitta på och svår att få del av senaste uppdateringarna t ex regler som fattats ang Coronaviruset. Men att mer tillgänglig/uppdaterad information sprids via Facebook och det har verkligen inte alla.
  Status: Under handläggning
  Läs mer
 • Parkeringsplatsen vid Kattesjön Diö


  Denna parkeringsplats används även vintertid av bl a av lastbilar/husbilar varje vecka. Med tanke på att skydda naturen så har det varit möjligt under en längre tid att få ha en
  soptunna placerad intill toaletterna och det har verkligen kastats sopor i tunnan. Men nu är soptunnan borttagen och toaletterna låsta! Var hamna soporna? Jo det kastas i
  Kattesjön? Toaletterna låsta! Men att gå på toaletten gör man väl sommar som vinter?

  Status: Under handläggning
  Läs mer
 • Åtgärd av sandlåda på lekplats


  Trots vintermånader används lekplatsen i Diö Riskulla ganska ofta. Där finns en särskild sandlåda som skulle innehålla baksand. Tyvärr, där är knappast något kvar. Det skulle uppskattas om det fylldes på med mer baksand.
  Status: Under handläggning
  Läs mer
 • Förbättringsförslag utemiljö


  1.Sätta belysning på Kärringträtans vägg Home of Home.2.Muddra viken vid småbåtshamnen och ev hårdgöra ytor i vattnets närhet så ytorna kan användas för rekreation.
  För ändamålet kan kanske massor typ sten från andra byggen i byn användas.

  Status: Under handläggning
  Läs mer
 • Problem med obehöriga vid träningar i Linnéhallen på kvällstid


  Hej! Vid ett flertal tillfällen har det funnits ungdomar som smiter in i idrottshallen på Linnéskolan då vanlig träning pågår efter skoltid. Detta har tyvärr inte upphört. Ibland förekommer droger och ibland blir det konfrontationer. Detta sker samtidigt som barn och ungdomar finns i lokalerna för att idrotta och leder förstås till att en otrygg stämning uppstår. Finns det någon hjälp att få här? Finns det personal som arbetar kväll (fältarna), eller säkerhetspersonal man kan ringa? Att ha dörrarna låsta kan leda till att barn/unga som anländer lite sent till träningarna blir utelåsta (kanske tillsammans med dessa ungdomar som inte i alla lägen är så trevliga). Finns det någon hjälp att få eller tankar på hur detta problem kan
  avhjälpas? Mvh Katarina Ek, badmintonmamma

  Status: Under handläggning
  Läs mer
 • Basketplan i Västra Bökhult


  Hej! Här borta i Paradiset så är det långt till närmaste basketplan. Den närmaste är nog i Klöxhult och den är inte bra, korgarna är sönder, planen är liten och korgarna är inte i riktig höjd. Därför tycker jag att det borde byggas en i Västra Bökhult. För det första så är det som sagt långt till alla basketplanerna i Älmhult de flesta ligger också i Haganäs.
  För det andra så är det inte häller många planer, vad jag vet så är det tre. Två i Haganäs och en i Klöxhult. För det tredje så har Basketen växt i Älmhult, själv så spelar jag basket och det har blivit fler som har börjat intressera sig så jag tycker att en basketplan skulle vara perfekt. Det skulle också få fler barn att intressera sig i sport och de skulle inte bara sitta inne och spela hela dagarna. Avslutningsvis vill jag säga, bygg plan i Västra Bökhult få fler Barn att spela, plan behövs. Med vänlig hälsning, medborgare i Paradiset.

  Status: Under handläggning
  Läs mer
 • Avstängnings"gris" vid Poppelstigen


  Hej! Jag har tidigare lämnat synpunkter i detta ärende, det mail jag fick till svar gick inte att besvara därför lämnar jag kompletterande synpunkter här. Jag har noterat att i samband med sopningen som skedde i förra veckan flyttades inte “grisen” utan man vände före den.
  “Grisen” som finns vid min tomt har ingen reflex på sidan som är mot skogen. Jag hoppas att ingen cyklist eller fotgängare med ansiktet ner i mobilen krockar med den. Det är ganska mörkt på platsen. Min uppmaning är således fortfarande, ta bort den, den har ingen funktion att fylla. Hälsningar Staffan Wyke

  Status: Under handläggning
  Läs mer
 • Gångtunnel vid IKEA


  Jag bor på Klöxhultsvägen och passerar IKEA:s kontor flera gånger om dagen. Man borde ha en gångtunnel där. De som jobbar där kommer ofta från Malmö eller Lund, där är man van vid att det bara är att gå, vi har sett detta många gånger.
  Det verkar inte som man är medveten om att det går tung lastbilstrafik där som har svårt att stanna. Istället har man byggt ett fartgupp. Fartgupp har vi mer än nog av i Älmhult
  Nej bygg en tunnel så att vi slipper att vara rädd att köra ihjäl någon.

  Status: Under handläggning
  Läs mer
 • Belysning i Bokhultet I Diö


  Sätta upp belysning i Bokhultet i Diö på gångvägarna från söder förbi badplatsen och norrut där den ansluter till cykelvägen.
  Status: Under handläggning
  Läs mer
 • Attraktivare gång- och cykelväg i Liatorp


  Växjövägens fortsättning norr om Virdavägen är en flitigt nyttjad promenad och cykelväg. Trevligt och bra. Numera även med förbjuden genomfart för motorfordon. Även det bra. Om antingen kommunen eller boende utmed vägen gjorde mindre röjningsarbete utmed vägen på västra sidan så skulle attraktion förstärkas, viss vattenutsikt mot naturområde Gölen skulle skapas, samt på vissa sträckor skulle även vägen få mer luft och sol, bra för alla.
  Status: Under handläggning
  Läs mer
 • Utomhusbad


  Varför bygger ni inte ett utebad med pool som Ljungby och Glimåkra har? Kommunen bygger nu om inomhusbadet, bygg utebad samtidigt! Invånarna väljer att spendera lediga dagar samt semester på andra orter än Älmhult. Är det inte bättre att sträva efter utveckling framåt för Älmhult och dess alla invånare? Jag vet många familjer i Älmhult som är mycket missnöjda med detta och väljer som sagt att spendera varma
  dagar på annan ort som antigen har pool eller hav. Man kan tycka att det finns en sjö som man kan bada i, men alla har inte möjlighet att kunna ta sig dit och många kan inte bada i sjöar. Att den sen är så smutsig att man blir brun efter ett bad är ju väldigt osmakligt och äckligt. Jag vet att många innan mig har lämnat in detta förslag. Är det inte dags att börja lyssna på vad invånarna vill ha istället för att ni som sitter i högre
  positioner på kommunen ska prompt få igenom vad NI tycker att invånarna ska ha? Sluta att ta beslut över våra huvuden! Ni sitter i de positioner som ni sitter i pga att invånarna valt in er, ni SKALL och BORDE tjäna invånarna och deras intresse... Inte tvärtom!

  Status: Under handläggning
  Läs mer
 • Dåligt Träd Ärende 1632892


  Hej.
  Skickade ett meddelande till er den 4:e Juli om ett träd som behövde tas ned. Tack så jättemycket för snabbt agerande.Trädet var nertaget den 5/7.
  Fick ett meddelande om att ärendet var avslutat. Men trädet ligger kvar och i går den 11/7 klipptes gräset på denna grönyta och trädet ligger ju i vägen för er personal.
  Mvh JanOlof Almblad

  Status: Under handläggning
  Läs mer
 • Aktiviteter


  Det borde finnas underlag att tex ha en utomhus pool med tillhörande minigolfbana. Vi hade inte bara fått glada barn vi hade även kunnat erbjuda fler sommarjobb!
  Status: Under handläggning
  Läs mer
 • Bänkar, Haganäs gräsplan


  Jag saknar några bänkar att sitta på längsmed sidlinjen på gräsplanen. Det är många föräldrar och far- och morföräldrar, som är där och tittar på träning och matcher. De bänkar som finns där är helt felplacerade på grund av sitt otillgängliga läge (högt uppe på en brant backe). Detta förslag kan inte medföra någon stor kostnad.
  Status: Under handläggning
  Läs mer