Hoppa direkt till innehållet
Till startsidan

Susann Pettersson blir ny kommunchef i Älmhults kommun

Susann Pettersson, har lång erfarenhet av att arbeta och leda kommunal verksamhet. Nu blir hon ny kommunchef efter Roland Eiman som går i pension.

Susann Pettersson ny kommunchef Älmhult

Susann har arbetat som chef inom kommunal sektor i 15 år. Senast kommer hon från Ängelholms kommun där hon har varit med att implementera Sveriges första kommunala utveckling- och serviceorganisation, bland annat som chef för huvuduppdrag Hälsa.

- Jag är glad och stolt över att få förtroendet att bli kommunchef i Älmhult. Det är en spännande kommun med stark tillväxt och en lång historia av entreprenörskap. Ser verkligen framemot att få arbeta tillsammans med chefer och medarbetare med angelägna frågor för invånare och företag i Älmhult.

Intresset för tjänsten som kommunchef i Älmhults kommun har varit glädjande stort och Elizabeth Peltola, kommunstyrelsens ordförande är nöjd med rekryteringen.

- Bra ledarskap och stort engagemang är viktigt för att vi tillsammans ska fortsätta kommunens starka utveckling och vi känner att Susanns egenskaper och erfarenhet passar perfekt för Älmhults kommun. Jag är väldigt glad att Susann är vår nya kommunchef och vill verkligen hälsa henne välkommen till Älmhults kommun, säger Elizabeth Peltola (c), kommunstyrelsens ordförande.

Susann Pettersson kommer att tillträda som kommunchef den 1 oktober.

Kontaktpersoner Elizabeth Peltola, ordförande kommunstyrelsen (c) Telefon: 0476-553 83

Susann Pettersson, tillträdande kommunchef
Telefon: 0704-387 175

Åsa Englund, kommunikatör
Telefon: 0476-555 56

Fotograf: Charlotte Strömwall

Nyhet
Publicerad:
Till toppen