Hoppa direkt till innehållet
Till startsidan

Releaseparty på Älmhults bibliotek torsdagen den 23 januari!

Åsa Oxenmyr, bibliotekarie på Älmhults bibliotek, släpper i veckan sin första barnbok "Första träningen" och biblioteket kan nu stoltsera med en alldeles egen författare! Detta vill biblioteket uppmärksamma med ett härligt releaseparty för både barn och vuxna under hela torsdagen.

Boken "Första träningen" handlar om hur svårt det kan vara att hitta en sport som passar. Joel har prövat på lite olika sporter, men inte hittat någon han trivs med. Fotboll var roligt, men han fick nästan aldrig spela match. Tennis var ensamt och ishockey för vingligt. Hans pappa tipsar då om innebandy och läsaren får följa Joels väg till en riktigt rolig sport. Innebandy är den näst största sporten i Sverige, så boken kommer troligtvis att hitta till många nybörjarläsare! En bok med enkel text och korta meningar och fina färgglada illustrationer av Ingrid Flygare. Boken är utgiven på Rabén & Sjögrens förlag.

- Eftersom jag tidigare arbetat som barnbibliotekarie i många år, vet jag att det finns ett stort behov av sportböcker som inte bara handlar om fotboll. Jag har inspirerats av min egen son som spelar innebandy och mitt egna engagemang för bra böcker med lättläst text, berättar Åsa Oxenmyr.

Det här händer den 23 januari:

Kl. 13.00 - Biblioteket får besök av barn från klass 1b på Gemöskolan. Barnen får träffa Åsa förstås, men också Dennis Olsson som spelar i A-laget för ÄIBK.

Kl. 15.00 - Biblioteket får besök av barn från fritidshemmet Stjärnan.

Kl. 18.00 - Allmänheten är inbjuden till biblioteket och får då möjlighet att träffa både Åsa, Dennis Olsson och andra från ÄIBK. Biblioteket vill knyta ihop böcker med sport och locka till två sunda fritidsintressen.

Bokförsäljning, signering, tävlingar och förfriskningar under kvällen! Välkomna att besöka oss!

Mer information:

Anette Ekström, bibliotekschef
Tfn: 0476-552 18
E-post: anette.ekstrom@almhult.se

Åsa Oxenmyr, bibliotekarie
Tfn: 0476-551 81
E-post: asa.oxenmyr@almhult.se


Med vänlig hälsning
Malin Blom, kommunikationschef

Nyhet
Publicerad:
Till toppen