Hoppa direkt till innehållet
Till startsidan

Pressmeddelande:

Snart Familjefestival 2014: 7 500 biljetter är redan sålda! Flera nyheter på årets festival!

- Nu när folk kommer tillbaka efter semestrarna märker jag att det börjar bli rejält riv efter biljetterna. I dag har vi gjort en sammanställning och 7 500 biljetter är redan sålda, vilket vi är nöjda med så här långt, säger projektledaren Per Faeltenborg.

Inför årets stora festival i Älmhult finns en del nyheter att presentera.

Hantverk- och designmarknad

I anslutning till torget, där bland annat det Lokala skafferiet håller till, kommer det i år att bli en hantverks- och designmarknad på Eriksgatan. Där kommer ett trettiotal utställare från sju länder att visa upp och sälja saker inom hantverk och design. Läs mer: http://emmelielindner.wix.com/craftyalmhultmarket Länk till annan webbplats.

- Detta blir bra komplement till övriga aktiviteter i centrum och stämmer väl in i Familjefestivalens koncept, menar Per Faeltenborg.

Mat och underhållning i centrum

En del har saknat ’Kräftnatta’ som tidigare hölls på fredagskvällen i centrum. Speakeasy och Wärkstan håller öppet både fredag och lördag kväll och nytt för i år är att även Goaroje Brasseri satsar på att hålla öppet på fredagskvällen med både liveband och servering. Även på torget kommer det att erbjudas mat på fredagseftermiddagen och sannolikt också på kvällen.

Bredare och större matutbud

I år blir det fler matknallar och ett bredare utbud av mat på Haganäsområdet på lördagen.

- I fjol var en del knallar försiktiga eftersom Familjefestivalen var ny men i år har det varit betydligt lättare att få hit dem. Utöver det utbudet som fanns i fjol blir ges tillfälle att inmundiga pulled porc, vildsvinskebab, burritos, barcelonabaguetter, pyttipanna, pannkakor, fish & chips och färska fruktjuicer, säger Per Faeltenborg.

Snålskjutsen går till midnatt

Snålskutsen kommer köra mellan Haganäs och centrum fram till midnatt på lördagen.

Kontaktperson:
Per Faeltenborg, projektledare
Tfn: 070-962 57 36

Med vänlig hälsning
Malin Blom, kommunikationschef
Tfn: 0733-70 82 88

Information om festivalen, biljetter med mera hålls uppdaterad på: www.familjefestivalen.se Länk till annan webbplats.

Arrangör: Älmhults kommun i samarbete med Växande Älmhult, Handelsplats Älmhult och IKEA

Nyhet
Publicerad:
Till toppen