Hoppa direkt till innehållet
Till startsidan

Pressmeddelande:
Fredagen den 4 april: Invigning av ny ungdomsavdelning på Älmhults bibliotek

”Fredagsmys på bibblan!” kallar biblioteket denna invigningskväll och vill med denna rubrik locka alla unga från 10 år att göra ett besök på biblioteket för att kolla in den nya inredningen och de nya möjligheterna till aktiviteter.

Älmhults bibliotek har satsat på en helt ny inredning och fler saker att göra för ungdomarna. Syftet är att det ska vara roligt och inspirerande att vara på biblioteket. Här ska alla unga kunna söka, finna, skapa, kommunicera, spela, uppleva och iscensätta med saker som står till deras förfogande. Det ska vara en både sinnlig och expressiv plats, men också ett reflexivt laboratorium för att kunna spegla sig själv. Biblioteket ska vara en plats att längta till efter skoldagens slut!

Vad händer på invigningen?

  • Vi kommer att ha en rad aktiviteter igång samtidigt. Kl 16.30 inviger vi bibliotekets nya TV-spelshörna med en turnering som kanske pågår hela kvällen. Det beror på hur många som anmäler sitt intresse. Men vi har inte bara TV-spel utan även en rad nya brädspel och sällskapsspel. Hitta en medspelare och spelet kan börja, säger Emma Bengtsson, barnbibliotekarie.

  • Varje halvtimma blir det quiz med varierande svårighetsgrad. Kanske vet du svaret direkt, kanske får du tänka efter en stund. Alla pyssliga kan prova vår nya pysselhörna. Denna fredag finns det möjlighet att tillverka sin egen personliga pin, tillägger Cecilia Strömgren-Bengtsson, som också arbetar på avdelningen för unga.

Är det bara ungdomar som får komma?

Hela biblioteket kommer att hålla extra öppet för alla invånare, stora som små, fram till kl. 19.00. Det är ju klart att alla måste vara lite nyfikna och i alla fall vill få sig en glimt av den avdelning som från och med fredag kommer att vara ämnad för ungdomar i åldrarna 10–15 år, berättar Anette Ekström, bibliotekschef.

Alla ska känna sig varmt välkomna till vår invigning! Vi ska se till att chipsen och drickan räcker.

Tid: Kl. 16.00–19.00

Mer information:

Emma Bengtsson, tfn: 0476-553 91 eller e-post: emma.bengtsson@almhult.se

Cecilia Strömgren-Bengtsson, tfn: 0476-553 91 eller e-post: cecilia.stromgren-bengtsson@almhult.se

Anette Ekström, tfn: 0476-552 18 eller e-post: anette.ekstrom@almhult.se


Med vänlig hälsning

Malin Blom, kommunikationschef

Nyhet
Publicerad:
Till toppen