Hoppa direkt till innehållet
Till startsidan

Pressmeddelande
Festivalkommittén kan i dag presentera artisterna på årets Familjefestivalen 2014:

Timbuktu, Alcazar, Edda Magnason och Ace Wilder!

Timbuktu med Damn

En av Sveriges största artister de senaste tio åren. För att tidigare bara varit kungen bland de yngre och hip-hoparna, har han med åren fått och nåt stora delar av folket i rollen som programledare för bland annat Musikhjälpen och deltagande i Så mycket bättre. Nya låten ”Spring” är precis släppt och är första spåret på hans kommande album som släpps i vår. På sommarens turné som når Älmhult, har han med sig sitt ursprungliga kompband Damn, som har flera egna hits i bagaget. En riktig show med åtta man på scen utlovas.

Alcazar

Sveriges mesta discoband med nyvunnen bronsplats i ”Mello” med ”Blame it on the Disco”. De har sedan tidigare ett pärlband av hits med bland annat ”Stay the night”, ”Not a Sinner, nor a saint”, ”Crying at the discotheque”. Mycket glitter, glamour och höftvickningar garanteras!

Edda Magnason

2013 slog Edda Magnason igenom med buller och bång när hon gjorde huvudrollen i filmen ”Monica Z”. Hon fick en guldbagge för sin debut som skådespelerska i denna film. Förutom filmmusiken där hon sjunger alla låtarna, har hon släppt ett klassikt album och ett popalbum tidigare. Henne första platta efter genombrottet, kommer nu i vår och medan anbuden om nya filmroller från Hollywood ramlar in, kommer hon till Älmhult och står på scen med sitt kompband.

Ace Wilder

Med en andraplats i årets Mello med hitlåten ”Busy Doin´ Nothing”, är Ace en artist att räkna med framöver. Just nu etta på singelförsäljningstopplistan och mest nedladdade låten på Spotify. Hon har under flera år varit professionell låtskrivare och bland annat levererat tre top-10 hits i Tyskland. Hon har även sjungit och dansat bakom flera internationella artister och turnerat världen över. Snart står hon på scen i Älmhult. Själv säger Ace: Get ready for a Wilder time to come…

Mer artister för barnen

Ytterligare utbud för de yngre barnen kommer att presenteras inom kort.
Och förutom artisterna…

Massor av aktiviteter för hela familjen både fredag och lördag!

Massor av aktiviteter för hela familjen både i centrum och ute på Haganäsområdet. Många jobbar nu febrilt för att få till ett riktigt bra program.

Haganäs

De tunga artisterna och många attraktioner kommer att vara förlagda till området runt Haganässkolan och vara entrébelagt. Det blir ett festivalområde som är öppet lördag 30/8 från lunchtid till efter midnatt. Med allt från spöktunnel och hoppborgar för barnen till serveringstält, utställningar, underhållning mm för alla åldrar. Programmet presenteras efterhand det blir klart på www.familjefestivalen.se

Biljettsläpp

Biljetterna släpps den 25 mars. Se mer om biljettförsäljningen på: www.familjefestivalen.se


Arrangör:
Älmhults kommun i samarbete med Växande Älmhult, Handelsplats Älmhult och IKEA

Nyhet
Publicerad:
Till toppen