Hoppa direkt till innehållet
Till startsidan

Pressmeddelande: Charlotta Kabo Stenberg blir ny chef för utbildningsförvaltningen

I dag har kommunstyrelsen fattat beslut om att tillsätta Charlotta Kabo Stenberg som ny chef för utbildningsförvaltningen. Hon är en person med både lång och gedigen chefserfarenhet. Sedan 1997 har hon innehaft chefstjänster inom Skogsstyrelsen, på länsstyrelserna i Skåne, på Gotland och i Blekinge men också i kommunal verksamhet.

Charlotta börjar sin nya tjänst redan den 17 mars – först på halvtid fram till sommaren och direkt efter semestern kommer hon att arbeta heltid. Rekryteringen av chef för utbildningsförvaltningen har pågått en tid och Elizabeth Peltola, kommunalråd, är väldigt nöjd
med att nu kunna presentera att processen är i hamn med ett gott resultat.

– Jag uppfattar Charlotta som en driven, resultatorienterad och uppdragslojal person med
starkt utvecklingsfokus. Hon har en god analytisk förmåga och bra omvärldsspaning. Samtidigt är Charlotta en erfaren, trygg, stabil och tydlig ledare med båda fötterna stadig förankrade i den nordostskånska myllan, säger Elizabeth Peltola.

Även Tomas Rikse, kommunchef, känner stark tilltro till Charlotta och anser att hon blir ett bra komplement inom Älmhults kommuns ledning för att driva skolfrågorna som är strategiskt viktiga för kommunen.

–Jag är övertygad om att hon kommer att passa väldigt bra in här i Älmhult och i kommunens ledningsgrupp och utbildningsförvaltningens dito. Tillsammans med Charlotta blir de duktiga chefer vi redan har inom utbildningsförvaltningen ett mycket starkt och kompetent ledningsteam. Charlottas uppdrag är att med helhetssyn och långsiktighet leda skolans verksamhet på ett strategiskt och målfokuserat sätt, säger Tomas Rikse.

Närmast kommer Charlotta från en tjänst som kommunchef i Osby. Hon är född 1961 och bor i den lilla byn Njura, strax norr om Broby tillsammans med sin man och en 19-årig dotter. I grunden är Charlotta jägmästare och hon bor på den skogsfastighet där hon
en gång föddes. Skogen är ett fritidsintresse som följt Charlotta genom alla år. På frågan
om varför hon antar utmaningen att bli chef över utbildningsförvaltningen i Älmhult svarar hon:

– Jag vill arbeta med utveckling och Älmhults kommun är inne i en intressant fas nu på flera sätt. Skolan är strategiskt viktig för en kommun så det känns spännande och intressant att få fokusera och fördjupa mig inom det området. Jag ser att skolan i Älmhult har goda förutsättningar och en god utvecklingspotential och därför känns det självklart bra att få vara med och leda den resan tillsammans med det goda team som finns i Älmhult. Under tiden jag var verksam i Osby kommun hade jag mycket kontakt med olika företrädare från Älmhult – kontakter som jag upplevde som mycket positiva – vilket också bidrar till att jag har antagit utmaningen.

Med vänlig hälsning
Malin Blom, kommunikationschef
Tfn: 0733-70 82 88

Kontaktpersoner:
Elizabeth Peltola, kommunalråd
Tfn: 070-225 50 98

Tomas Rikse, kommunchef
Tfn: 070-388 87 53

Charlotta Kabo Stenberg, tillträdande chef för utbildningsförvaltningen
Tfn: 073-982 76 55

Nyhet
Publicerad:
Till toppen