Hoppa direkt till innehållet
Till startsidan

Pressmeddelande 2018-02-08:
Avsiktsförklaring klar – BoKlok planerar att bygga nya bostäder på Hvita korsets område

Älmhults kommun har tecknat en avsiktsförklaring med BoKlok om att reservera två markområden vid Hvita korset för BoKlok att bygga bostäder på. BoKlok planerar att bygga bostäder för äldre och människor med demenssjukdom enligt SilviaBo-konceptet men också vanliga bostadsrätter.

I kommunen finns en stor efterfrågan på olika typer av bostäder kopplat till ålder och olika livsskeden. Kommunalrådet Eva Ballovarre är därför positiv till att ännu en extern aktör har valt att bygga i Älmhult.

– I centralorten Älmhult är det stor efterfrågan på olika boendeformer för äldre. Det finns också ett stort behov av bostäder för människor med vanliga inkomster. Jag är väldigt glad över att vi har fått till det här avtalet och att BoKlok väljer att bygga i Älmhult, säger Eva Ballovarre, kommunalråd.

– Älmhult är en intressant kommun för oss. Det känns extra roligt att få bygga i IKEAs, vår ena grundares, födelseort. Det här blir dessutom det första SilviaBo-projektet vid sidan av vårt pilotprojekt på Ekerö. Själva idén med SilviaBo är att man inte ska behöva vara förmögen för att bo i ett anpassat hem. Området vid Hvita korset är ett attraktivt område med en inbjudande miljö och närhet till service och kommunikation, säger Jonas Spangenberg, VD för BoKlok

Anders Nyberg, som är teknisk chef på Älmhults kommun, berättar att kommunen nu inleder ett samarbete med BoKlok för att utforma området runt Hvita korset.

– Det finns ett intresse av att bygga i centrala Älmhult och det kommer sannolikt fler aktörer som kommer att vara med och utforma det här området, vilket jag ser som mycket positivt, menar Anders Nyberg.

Fakta om BoKlok och SilviaBo

BoKlok är ett boendekoncept som har utvecklats av Skanska och IKEA. Konceptet innebär hållbara bostäder med god design, funktion och kvalitet till ett lågt pris. BoKlok bygger omkring 1200 bostäder per år i Sverige, Norge och Finland.

SilviaBo: Tillsammans med Stiftelsen Silviahemmet har BoKlok utvecklat bostäder, kallade SilviaBo, för äldre och personer med demenssjukdom. SilviaBo är inget vårdboende utan vanliga bostäder till en rimlig kostnad, anpassade för personer där minst en i hushållet är drabbad av demenssjukdom.


Kontaktpersoner:

Eva Ballovarre, kommunalråd
Telefon: 0476-551 76

Anders Nyberg, teknisk chef
Telefon: 0476-554 97

Nyhet
Publicerad:
Till toppen