Hoppa direkt till innehållet
Till startsidan

Pressmeddelande 2015-11-03:
Haganäsnatta den 10 november blir en kväll att minnas!
- Ta del av programmet för kvällens aktiviteter

Invigningen av Haganäsleden kommer att lysa upp Älmhult i höstmörkret. Kvällen bjuder på massor av aktiviteter och unika upplevelser i ljusets tecken.

Invigningen inleds med ett lådbilsrally med Älmhults skolor och fritids samt med tal av Lennart Andersson, regional direktör Trafikverket Region Syd, kommunalråd Ingemar Almkvist och Olof Björkmarker, ordförande i Regionala utvecklingsnämnden, från Region Kronoberg. Kulturskolans brassband kommer att stå för fanfar. Den officiella invigningen avslutas med en sprakande eldshow av Gycklargruppen Trix Länk till annan webbplats. innan det är dags för ett gemensamt fackeltåg på den nya vägen in till centrum – cirka 1,2 km. 

– Min förhoppning är att så många som möjligt ansluter till promenaden så att det blir ett riktigt långt tåg. Studieförbundet Vuxenskolan kommer att ansluta med ett Laternenumzug (ljuståg) enligt tysk tradition. Förhoppningsvis är det många andra som vill följa med i tåget. Längs promenaden bjuds det på upplevelser med häftiga ljusinstallationer i mörkret – ett unikt tillfälle att se dessa, säger Malin Blom, kommunikationschef på Älmhults kommun.  

Erbjudanden och aktiviteter

Efter en invigningspromenad på den nya vägen från Älmhults handelsplats in till centrum blir det ytterligare två eldshower på torgscenen med Gycklargruppen Trix, följt av showgruppen Bonde, Mårten, Jocke, Tenny & Du.

Kvällen avslutas med det lokala bandet Heavy Bacon Live. Såväl butikerna på handelsområdet som i centrum bjuder på erbjudanden och aktiviteter. 

– Alla är hjärtligt välkomna att delta på Haganäsledens invigning. Tänk på att ha sköna skor och varma kläder denna novemberkväll, säger Malin Blom som hoppas att få se riktigt många kommuninvånare ute i novembermörkret.

För detaljerat program besök: www.almhult.se/haganasnatta Länk till annan webbplats.

Invigningen är ett samarbete mellan Trafikverket, Älmhults kommun, Älmhults handelsplats, Handelsplats Älmhult och IKEA.


Kontaktperson:
Malin Blom, tfn 0476-553 28

Med vänliga hälsningar
Maria Grahn
Kommunikatör
Tfn 0476-555 56

Nyhet
Publicerad:
Till toppen