Hoppa direkt till innehållet
Till startsidan

Pressmeddelande 2015-10-29:
Ingvar Kamprad gjorde det återigen möjligt för en oförglömlig fest

För andra året i rad var det i onsdags dags för fest för alla pensionärer på kommunens särskilda boenden. Festen som planerats under en lång tid bjöd på trerättersmiddag, musikunderhållning och många kära återseenden. Det blev en gemensam fest som lyste upp rejält i höstmörkret.

Vid fyratiden på eftermiddagen strömmade de förväntansfulla festdeltagarna in till IKEA Värdshus och det gick inte att ta miste på att de skulle på fest. Väl till bords bjöds de 140 gästerna på en meny bestående av sill- och laxtallrik till förrätt, kycklingfilé med potatisbakelse till varmrätt och pannacotta med färska blåbär till dessert. Måltiden avslutades sedan med kaffe och hemlagad chokladpralin.

När förrätten var avslutad dök Ingvar Kamprad själv upp till mångas stora glädje. Det blev många kära återseenden när Ingvar tog sig tid att gå runt och prata bland borden. Ingvar såg ut att trivas och var nöjd över hur festen ordnats.

En fest gör sig inte själv

Susanne Löfvall-Hertting, chef för äldreomsorgen utsåg en festkommitté som letts av Liselotte Karsten och Carina Tuvesson som arbetar på Nicklagården. De har legat i och haft gott stöd av övrig personal.

Både Liselotte och Carina var glada och nöjda över hur festen blev:

– Det är jätteroligt att anordna detta men med mycket pyssel och förberedelser innan. Våra äldre har verkligen sett fram emot detta – de har klätt upp sig och pratat om denna kväll länge, säger de.

Gåva i samband med att Ingvar Kamprad utsågs till hedersmedborgare

I samband med att Ingvar Kamprad den 14 juni 2014 blev utsedd till Älmhults kommuns förste hedersmedborgare passade Ingvar på att överlämna en gåva till äldreomsorgen – en gåva som i fjol resulterade i en gemensam fest för alla på kommunens särskilda boende för äldre.

Efter det bestämdes det att detta ska bli en årlig gåva till kommunens särskilda boende för äldre på sammanlagt 200 000 kronor - halva summan ska gå till att ordna en gemensam fest för samtliga som bor på kommunens boenden och den andra halvan skulle användas för att göra något trevligt för personalen som arbetar inom äldreomsorgen.


Med vänlig hälsning
Maria Grahn,
kommunikatör
Tfn:0476-555 56

Nyhet
Publicerad:
Till toppen