Hoppa direkt till innehållet
Till startsidan

Pressinformation:
Invigning av Haganäsleden den 10 november 
”Haganäsnatta” – ett event som kommer att lysa upp Älmhult ordentligt i höstmörkret 

Invigningen av Haganäsleden kommer att ske mitt i mörka november och därför har vi valt att göra en fest i ”ljusets tecken” för alla Älmhultsbor. Vi hoppas få se gammal som ung ute den här eftermiddagen och kvällen som kommer att bjuda på unika upplevelser.

Trafikverket och Älmhults kommun inviger officiellt Haganäsleden kl. 18.00 på Haganäsområdet. För att på riktigt manifestera den nya vägen, som binder samman Haganäsområdet med centrum, gör vi en gemensam marsch från Haganäs in till centrum. Vi hoppas att få med så många Älmhultsbor som bara är möjligt för det här blir en promenad att minnas.

Före invigningen blir det aktiviteter och erbjudanden på Älmhults handelsplats och lite senare tar aktiviteter och erbjudanden vid inne i centrum.

Preliminärt program med "cirka-tider"

Kl. 15.00–18.00

Aktiviteter på Älmhults handelsplats. Det blir materbjudanden, aktiviteter för barn och speciella erbjudanden i butikerna. 

Kl. 18.00

Officiell invigning under pompa och ståt sker på Haganäsområdet av Trafikverket och Älmhults kommun. Invigningsceremonin avslutas med en sprakande eldshow.

Kl. 18.15

Efter eldshowen blir det ett gemensamt fackeltåg på den nya vägen in till centrum – en promenad på ca 1,2 kilometer. Under promenaden blir det spektakulära upplevelser i novembermörkret som kommer att vara speciella för just den här kvällen.  En promenad att minnas…

Kl. 18.45–21.00

Festligheter på torget. Erbjudanden i centrumbutikerna som håller öppet längre än vanligt. Happenings på torget med bland annat mat, musik och eldshow.

11 november

Trafiken kommer att släppas på Haganäsleden.


Mer detaljerad information om programmet kommer senare i oktober på kommunens webbplats och via annonser i dagspress.

Invigningen arrangeras av Trafikverket, Älmhults kommun, Älmhults handelsplats, Handelsplats Älmhult och IKEA.

Med vänlig hälsning
Malin Blom
Kommunikationschef


Nyhet
Publicerad:
Till toppen